A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2021(II.10.) önkormányzati rendelete

A Veszprém Megyei Önkormányzat 2021. évi költségvetésének megállapításáról

Hatályos: 2022. 02. 17- 2022. 05. 04

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2021(II.10.) önkormányzati rendelete

A Veszprém Megyei Önkormányzat 2021. évi költségvetésének megállapításáról1

2022.02.17.

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének feladat és hatáskörében eljárva a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Kormányrendelettel kihirdetett veszélyhelyzetben, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdése f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a Veszprém Megyei Önkormányzatra, és a Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatalra terjed ki.

2. A 2021. évi költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1)2 A Veszprém Megyei Önkormányzat a 2021. évi költségvetés

a) működési költségvetési bevételi összegét: 947 842 277 Ft-ban,

b) működési költségvetési kiadási összegét: 927 621 788 Ft-ban,

c) +20 220 489 Ft működési költségvetési egyenleggel állapítja meg, továbbá

d) felhalmozási költségvetési bevételi összegét: 32 437 000 Ft-ban

e) felhalmozási költségvetési kiadási összegét: 52 657 489 Ft-ban,

f) -20 220 489 Ft felhalmozási költségvetési egyenleggel állapítja meg.

(2) A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Veszprém Megyei Önkormányzat 2021. évi engedélyezett létszámát 1 főben, a Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal 29 főben állapítja meg.

3. §3 (1) A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2. § szerint megállapított működési bevételek és működési kiadások, felhalmozási bevételek és felhalmozási kiadások, kiemelt előirányzatok, kötelező és önként vállalt feladatok szerinti bontásban önkormányzati szinten az 1. melléklet részletezése szerint állapítja meg.

(2) A 2. § szerint meghatározott költségvetési bevételi és kiadási főösszegnek kiemelt előirányzatok szerinti bontását költségvetési szervenként a 2. melléklet részletezésében állapítja meg.

(3)4 A Veszprém Megyei Önkormányzat kiadási előirányzatait feladatonként, kiemelt előirányzatonként, kötelező feladatok és önként vállalt feladatok szerinti bontását a 3. melléklet részletezésében 648 460 846 Ft-ban határozza meg.

(4)5 A Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal kiadási előirányzatait feladatonként, kiemelt előirányzatonként, kötelező feladatok és önként vállalt feladatok szerinti bontását a 4. melléklet részletezésében 331 818 431 Ft-ban határozza meg.

(5)6 A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a felhalmozási kiadási előirányzatokat feladatonként az 5. melléklet szerint 52 657 489 Ft-ban határozza meg.

(6)7 A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 6. melléklet 1. pontja szerint az általános tartalék előirányzatát 27 085 767 Ft-ban, a céltartalék előirányzatát 1 503 675 Ft-ban határozza meg.

(7) A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatok mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 7. melléklet részletezi.

(8) A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 8. melléklet szerint tudomásul veszi a 2021. évi költségvetés előirányzat felhasználási tervét.

(9) A 9. melléklet mutatja be a 7., 8. mellékletek szöveges indokolását.

(10) A Veszprém Megyei Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből, önkormányzati garanciákból és önkormányzati kezességekből fennálló kötelezettséggel nem rendelkezik. Az adósságot keletkeztető ügyletekből, önkormányzati garanciákból és önkormányzati kezességekből fennálló kötelezettség költségvetési évet követő három év tervezett előirányzatainak keretszámait főbb csoportokban a 10. melléklet mutatja be.

(11) A Veszprém Megyei Önkormányzat európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásait a 11. melléklet részletezi.

(12) A Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásait a 12. melléklet részletezi.

(13) A Veszprém Megyei Önkormányzat több éves kihatással járó döntéseinek számszerűsítését évenkénti bontásban és összesítve a 13. melléklet tartalmazza.

(14) A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése közvetett támogatást és államigazgatási feladatokat nem határoz meg.

3. A költségvetés végrehajtása, finanszírozása

4. § (1) A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése felhatalmazza a közgyűlés elnökét, amennyiben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy cím az önkormányzat számára meghatározott, kötött célra felhasználható pótelőirányzatot biztosít, és felhasználása közgyűlési döntés nélkül is végrehajtható, annak költségvetési szerv részére történő felosztásáról és a felhasználásról a közgyűlés elnöke jogosult dönteni. A változást a soron következő költségvetési rendelet módosításakor át kell vezetni.

(2) A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése felhatalmazza a közgyűlés elnökét, hogy a Veszprém Megyei Önkormányzat költségvetésében engedélyezett pótelőirányzatokat, pályázat útján elnyert összegeket, meghatározott céllal, feladattal szereplő költségvetési előirányzatokat – összeghatár nélkül – engedélyezzen átcsoportosítani.

(3) A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése felhatalmazza a közgyűlés elnökét, hogy a 3. § (6) bekezdésében meghatározott általános tartalék terhére, és mértékéig pótelőirányzat címen előirányzat-átcsoportosítást engedélyezzen. A pótelőirányzat átcsoportosítás a rendkívüli helyzetekkel kapcsolatos többletigények kezelésére szolgál.

(4) A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése felhatalmazza a közgyűlés elnökét, hogy a 3. § (6) bekezdésében meghatározott céltartalékban nevesített feladathoz kapcsolódó előirányzat átcsoportosításról 2 500 000 Ft összeghatárig a feladat megvalósításának időpontjához igazodva, bizonylatok alátámasztása mellett gondoskodjon.

(5) A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése felhatalmazza a közgyűlés elnökét, hogy a költségvetés kiemelt előirányzatai között alkalmanként 10 000 000 Ft összeghatárig, egy költségvetési éven belül legfeljebb 100 000 000 Ft erejéig átcsoportosítást engedélyezzen.

(6) A közgyűlés elnöke az (1)–(5) bekezdésekben meghatározott döntésekről a közgyűlést tájékoztatja.

(7) A költségvetési egyensúly megtartása érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások és bevételek alakulását.

(8) A Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatalban az előre nem meghatározott követelményekhez kapcsolódóan a normatív jutalmazásra, céljuttatásra fordítható és kifizethető összeg nem haladhatja meg a törvény szerinti illetmények, munkabérek eredeti költségvetési kiadási előirányzatának 10 %-át. Ennek fedezetére a személyi juttatások évközi megtakarítása és a személyi juttatások előirányzatának növelésére fordítható forrás szolgálhat.

(9) Amennyiben a Veszprém Megyei Önkormányzat, illetve költségvetési szerve harminc napon túli, lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át, vagy a 150 millió forintot, akkor a Veszprém Megyei Önkormányzat önkormányzati biztost bíz meg.

(10) A felhalmozási célú hiány finanszírozása érdekében a Veszprém Megyei Önkormányzat 2021. évi saját bevételének 20 %-át, illetve a 10 millió forintot meghaladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet megkötéséhez a Kormány hozzájárulása szükséges.

(11) A költségvetési hiány kialakulásának megakadályozása érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(12) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a közgyűlés elnöke gondoskodik, külön közgyűlési döntés alapján.

(13) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a közgyűlés gyakorolja.

(14) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a közgyűlés elnöke, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásárért a megyei jegyző a felelős.

(15) Az önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a közgyűlés, a gazdálkodás szabályszerűségéért a közgyűlés elnöke felelős.

5. § (1) Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése dönt a 4. § (1)–(5) bekezdésben a közgyűlés elnökének adott hatáskörök megtartása mellett.

(2) A Veszprém Megyei Önkormányzat, és a Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal bevételi és kiadási előirányzatai saját hatáskörben módosíthatók, a kiadási előirányzatok egymás között átcsoportosíthatók.

(3) A Veszprém Megyei Önkormányzat, és a Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal saját hatáskörben a költségvetési kiadási előirányzatokat költségvetési bevételi előirányzatok növelésével egyidejűleg, továbbá az egységes rovatrend B813 Maradvány igénybevétele rovaton elszámolt maradvány által fedezett módon, annak összegéig megemelheti.

(4) Amennyiben a Veszprém Megyei Önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a közgyűlés elnöke a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlését tájékoztatja.

(5) A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése munkarendje szerint meghatározott időpontokban, valamint legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a Veszprém Megyei Önkormányzatot érintő módon – a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(6) A Veszprém Megyei Önkormányzat, és a Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal a jóváhagyott költségvetési előirányzatokat köteles betartani.

6. § (1) A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése hozzájárulását adja ahhoz, hogy a Veszprém Megyei Önkormányzat, és a Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal - ha a tulajdon védelme megfelelően biztosított és ellenőrzött, illetve az eszközökről és az azok állományában bekövetkezett változásokról folyamatosan részletező nyilvántartást vezet mennyiségben és értékben - a leltározást három évenként hajtsa végre.

(2) A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése felhatalmazza a közgyűlés elnökét, hogy a Veszprém Megyei Önkormányzatra, és a Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatalra az (1) bekezdésben megfogalmazott feltételek esetén az engedélyt megadja.

7. § (1) A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének felhatalmazása alapján a közgyűlés elnöke államháztartási körön kívülről forrást vehet át. A bevétel kötelező és önként vállalt feladatok forrása lehet.

(2) A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének felhatalmazása alapján a közgyűlés elnöke államháztartási körön kívülre forrást adhat át. A kiadás nem veszélyeztetheti az önkormányzat működését.

8. § A Veszprém Megyei Önkormányzat ellenőrzése belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek kialakításáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért, függetlenségének biztosításáért a megyei jegyző felelős.

9. § (1) A Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal készpénzt vehet fel a házipénztárába. A házipénztárból felvett készpénzelőleggel a készpénz felvevőnek el kell számolnia a Veszprém Megyei Önkormányzat Készpénzkezelési Szabályzatában meghatározottak szerint.

(2) Készpénz felvétel a következő kifizetésekre igényelhető:

a) az egységes rovatrend K31. Készletbeszerzés és K34. Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások rovatain elszámolandó kiadások,

b) az egységes rovatrend K61. Immateriális javak beszerzése, létesítése, K63. Informatikai eszközök beszerzése, létesítése és K64. Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése rovatain elszámolandó, kisértékű immateriális javak, tárgyi eszközök beszerzésére irányuló kiadások,

c) az egységes rovatrend K33. Szolgáltatási kiadások és K123. Egyéb külső személyi juttatások rovatain elszámolandó, százezer forint értéket el nem érő kiadások,

d) az alkalmazottak belföldi és külföldi kiküldetéséhez kapcsolódó napidíjak, illetménybe nem tartozó kiadások,

e) az illetékbélyeg-beszerzés kiadásai,

f) az a)–c) pont szerinti kiadásokhoz kapcsolódóan az egységes rovatrend K351. Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó és a K67. Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó rovatain elszámolandó kiadások, és

g) az a)–f) pont szerinti kiadásokra az alkalmazottaknak elszámolási kötelezettséggel adott előlegek kisösszegű szolgáltatások készpénzben történő teljesítésére, a Készpénzkezelési Szabályzatban meghatározott házipénztári keret nagyságára figyelemmel.

10. § (1) Amennyiben a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése december 31-ig nem fogadja el a következő év költségvetési rendeletét, úgy a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése felhatalmazza a közgyűlés elnökét az önkormányzat bevételeinek folyamatos beszedésére, valamint az önkormányzat kiadási előirányzatainak időarányos teljesítésére az önkormányzat működőképességének biztosítása érdekében.

(2) Az (1) bekezdés alapján folytatott gazdálkodásról a közgyűlés előtt el kell számolni, a beszedett bevételeket és a teljesített kiadásokat az új költségvetési rendeletbe be kell illeszteni.

(3) Az (1) bekezdésben rögzített felhatalmazás az új költségvetési rendelet elfogadásáig érvényes.

4. Záró rendelkezések

11. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő második napon lép hatályba, de a rendelkezéseit 2021. január 1-jétől kell alkalmazni.

(2) A közszolgálati tisztviselőkről szóló törvénnyel összefüggő átmeneti, módosuló és hatályát vesztő szabályokról, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2012. évi V. törvény 38. § (1) bekezdésében foglalt rendelkezésnek megfelelően az érvényesnek tekintendő önkormányzati illetményalap 40 000 Ft, melyet a megyei közgyűlés tisztviselőinek és tagjainak juttatásai, valamint a Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal foglalkoztatottai esetén a nyelvpótlék megállapításakor kell alkalmazni.

(3) A (2) bekezdésben foglaltak kivételével az illetményalap a Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló 2020. évi XC. törvény 61. § (1) bekezdése alapján meghatározott összeg szerint 38 650 Ft-ban kerül meghatározásra.

1. melléklet8

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2021. évi költségvetési bevételeinek és kiadásainak alakulásáról előirányzat csoportonként és kiemelt előirányzatonként kötelező és önként vállalt feladatok szerinti bontásban

1. táblázat

Bevételek

adatok Ft-ban

Elő- irány-
zat
száma

Előirányzat megnevezése

2021. évi
eredeti
előirányzat

2021. évi
módosított
előirányzat
2021.12.16.

Változás

2021. évi
módosított
előirányzat

2021. évi
kötelező
feladatok

2021. évi
önként
vállalt
feladatok

A

B

C

D

E

F

G

H

1.

Működési bevételek összesen (1.1+…+1.3)

286 670 995

480 069 710

-

480 069 710

476 489 710

3 580 000

1.1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

286 109 350

474 660 052

-

474 660 052

471 160 052

3 500 000

1.1.1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

269 800 000

269 800 000

-

269 800 000

269 800 000

-

1.1.2

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

-

-

-

-

-

-

1.1.3

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

16 309 350

204 860 052

-

204 860 052

201 360 052

3 500 000

1.2

Működési bevételek

561 645

5 409 658

-

5 409 658

5 329 658

80 000

1.2.1

Készletértékesítés ellenértéke

-

-

-

-

-

-

1.2.2

Szolgáltatások ellenértéke

561 645

5 273 575

-

5 273 575

5 193 575

80 000

1.2.3

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

-

-

-

-

-

-

1.2.4

Kiszámlázott általános forgalmi adó

-

-

-

-

-

-

1.2.5

Általános forgalmi adó visszatérítése

-

-

-

-

-

-

1.2.6

Kamatbevételek

-

-

-

-

-

-

1.2.7

Egyéb működési bevételek

-

136 083

-

136 083

136 083

-

1.2.8

Biztosító által fizetett kártérítés

-

-

-

-

-

-

1.3

Működési célú átvett pénzeszközök

-

-

-

-

-

-

1.3.1

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

-

-

-

-

-

-

2.

Felhalmozási bevételek összesen (2.1+..+2.4)

-

18 000

69 000

87 000

87 000

-

2.1

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

-

-

-

-

-

-

2.1.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

-

-

-

-

-

-

2.2

Felhalmozási bevételek

-

18 000

69 000

87 000

87 000

-

2.2.1

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

-

18 000

69 000

87 000

87 000

-

2.3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

-

-

-

-

-

-

2.3.1

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

-

-

-

-

-

-

2.3.2

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

-

-

-

-

-

-

3.

Költségvetési bevételek összesen (1+2)

286 670 995

480 087 710

69 000

480 156 710

476 576 710

3 580 000

4

Maradvány igénybevétele

157 512 136

157 512 136

-

157 512 136

127 429 006

30 083 130

5.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

-

-

10 792 000

10 792 000

10 792 000

-

6.

Központi, irányító szervi támogatás

-

-

-

-

-

-

7.

Belföldi finanszírozás bevételei (4+5+6)

157 512 136

157 512 136

10 792 000

168 304 136

138 221 006

30 083 130

8.

Finanszírozási bevételek (7)

157 512 136

157 512 136

10 792 000

168 304 136

138 221 006

30 083 130

9.

Bevételek mindösszesen (3+8)

444 183 131

637 599 846

10 861 000

648 460 846

614 797 716

33 663 130

2. táblázat

Kiadások

adatok Ft-ban

Elő- irány-
zat
száma

Előirányzat megnevezése

2021. évi
eredeti
előirányzat

2021. évi
módosított
előirányzat
2021.12.16.

Változás

2021. évi
módosított
előirányzat

2021. évi
kötelező
feladatok

2021. évi
önként
vállalt
feladatok

A

B

C

D

E

F

G

H

1.

Működési kiadások összesen (1.1+…+1.4)

145 614 305

366 274 533

399 800

366 674 333

333 011 203

33 663 130

1.1

Személyi juttatások

54 768 876

64 510 568

-

64 510 568

64 263 523

247 045

1.2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

8 242 197

8 953 158

-

8 953 158

8 953 158

-

1.3

Dologi kiadások

69 249 828

263 877 803

643 362

264 521 165

232 608 755

31 912 410

1.4

Egyéb működési célú kiadások

13 353 404

28 933 004

- 243 562

28 689 442

27 185 767

1 503 675

1.4.1

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

100 000

-

-

-

-

-

1.4.2

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

-

100 000

-

100 000

100 000

-

1.4.3

Tartalékok

13 253 404

28 833 004

- 243 562

28 589 442

27 085 767

1 503 675

1.4.3.1

Általános tartalék

6 288 404

27 329 329

- 243 562

27 085 767

27 085 767

-

1.4.3.2

Céltartalék

6 965 000

1 503 675

-

1 503 675

-

1 503 675

2.

Felhalmozási kiadások összesen (2.1+…+2.3)

34 350 000

51 403 324

- 330 800

51 072 524

51 072 524

-

2.1

Beruházások

34 350 000

51 403 324

- 330 800

51 072 524

51 072 524

-

2.2

Felújítások

-

-

-

-

-

-

2.3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

-

-

-

-

-

-

2.3.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

-

-

-

-

-

-

2.3.2

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

-

-

-

-

-

-

3.

Költségvetési kiadások összesen (1+2)

179 964 305

417 677 857

69 000

417 746 857

384 083 727

33 663 130

4.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

10 792 000

10 792 000

10 792 000

21 584 000

21 584 000

-

5.

Központi, irányítószervi támogatás

253 426 826

209 129 989

-

209 129 989

209 129 989

-

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (4+5)

264 218 826

219 921 989

10 792 000

230 713 989

230 713 989

-

7.

Finanszírozási kiadások (6)

264 218 826

219 921 989

10 792 000

230 713 989

230 713 989

-

8.

Kiadások mindösszesen (3+7)

444 183 131

637 599 846

10 861 000

648 460 846

614 797 716

33 663 130

KIMUTATÁS
a Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal 2021. évi költségvetési bevételeinek és kiadásainak alakulásáról előirányzat csoportonként és kiemelt előirányzatonként kötelező és önként vállalt feladatok szerinti bontásban

1. táblázat

Bevételek

adatok Ft-ban

Elő- irány-
zat
száma

Előirányzat megnevezése

2021. évi
eredeti
előirányzat

2021. évi
módosított
előirányzat
2021.12.16.

Változás

2021. évi
módosított
előirányzat

2021. évi
kötelező
feladatok

2021. évi
önként
vállalt
feladatok

A

B

C

D

E

F

G

H

1.

Működési bevételek összesen (1.1+…+1.3)

20 256

83 238 117

-

83 238 117

83 238 117

-

1.1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

-

81 365 645

-

81 365 645

81 365 645

-

1.1.1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

-

-

-

-

-

-

1.1.2

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

-

-

-

-

-

-

1.1.3

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

-

81 365 645

-

81 365 645

81 365 645

-

1.2

Működési bevételek

20 256

1 872 472

-

1 872 472

1 872 472

-

1.2.1

Készletértékesítés ellenértéke

-

-

-

-

-

-

1.2.2

Szolgáltatások ellenértéke

-

-

-

-

-

-

1.2.3

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

17 136

17 136

-

17 136

17 136

-

1.2.4

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 120

3 120

-

3 120

3 120

-

1.2.5

Általános forgalmi adó visszatérítése

-

7 445

-

7 445

7 445

-

1.2.6

Kamatbevételek

-

-

-

-

-

-

1.2.7

Egyéb működési bevételek

-

1 373

-

1 373

1 373

-

1.2.8

Biztosító által fizetett kártérítés

-

1 843 398

-

1 843 398

1 843 398

-

1.3

Működési célú átvett pénzeszközök

-

-

-

-

-

-

1.3.1

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

-

-

-

-

-

-

2.

Felhalmozási bevételek összesen (2.1+..+2.4)

-

-

-

-

-

-

2.1

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

-

-

-

-

-

-

2.1.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

-

-

-

-

-

-

2.2

Felhalmozási bevételek

-

-

-

-

-

-

2.2.1

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

-

-

-

-

-

-

2.3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

-

-

-

-

-

-

2.3.1

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

-

-

-

-

-

-

2.3.2

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

-

-

-

-

-

-

3.

Költségvetési bevételek összesen (1+2)

20 256

83 238 117

-

83 238 117

83 238 117

-

4

Maradvány igénybevétele

39 450 325

39 450 325

-

39 450 325

39 450 325

-

5.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

-

-

-

-

-

-

6.

Központi, irányító szervi támogatás

253 426 826

209 129 989

-

209 129 989

209 129 989

-

7.

Belföldi finanszírozás bevételei (4+5+6)

292 877 151

248 580 314

-

248 580 314

248 580 314

-

8.

Finanszírozási bevételek (7)

292 877 151

248 580 314

-

248 580 314

248 580 314

-

9.

Bevételek mindösszesen (3+8)

292 897 407

331 818 431

-

331 818 431

331 818 431

-

2. táblázat

Kiadások

adatok Ft-ban

Elő- irány-
zat
száma

Előirányzat megnevezése

2021. évi
eredeti
előirányzat

2021. évi
módosított
előirányzat
2021.12.16.

Változás

2021. évi
módosított
előirányzat

2021. évi
kötelező
feladatok

2021. évi
önként
vállalt
feladatok

A

B

C

D

E

F

G

H

1.

Működési kiadások összesen (1.1+…+1.4)

292 897 407

330 233 466

-

330 233 466

330 233 466

-

1.1

Személyi juttatások

210 111 786

234 202 650

-

234 202 650

234 202 650

-

1.2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

30 526 639

34 506 326

-

34 506 326

34 506 326

-

1.3

Dologi kiadások

52 258 982

61 524 490

-

61 524 490

61 524 490

-

1.4

Egyéb működési célú kiadások

-

-

-

-

-

-

1.4.1

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

-

-

-

-

-

-

1.4.2

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

-

-

-

-

-

-

1.4.3

Tartalékok

-

-

-

-

-

-

1.4.3.1

Általános tartalék

-

-

-

-

-

-

1.4.3.2

Céltartalék

-

-

-

-

-

-

2.

Felhalmozási kiadások összesen (2.1+…+2.3)

-

1 584 965

-

1 584 965

1 584 965

-

2.1

Beruházások

-

1 584 965

-

1 584 965

1 584 965

-

2.2

Felújítások

-

-

-

-

-

-

2.3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

-

-

-

-

-

-

2.3.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

-

-

-

-

-

-

2.3.2

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

-

-

-

-

-

-

3.

Költségvetési kiadások összesen (1+2)

292 897 407

331 818 431

-

331 818 431

331 818 431

-

4.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

-

-

-

-

-

-

5.

Központi, irányítószervi támogatás

-

-

-

-

-

-

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (4+5)

-

-

-

-

-

-

7.

Finanszírozási kiadások (6)

-

-

-

-

-

-

8.

Kiadások mindösszesen (3+7)

292 897 407

331 818 431

-

331 818 431

331 818 431

-

KIMUTATÁS
a Veszprém Megyei Önkormányzat és intézménye 2021. évi költségvetési bevételeinek és kiadásainak alakulásáról előirányzat csoportonként és kiemelt előirányzatonként kötelező és önként vállalt feladatok szerinti bontásban

1. táblázat

Bevételek

adatok Ft-ban

Elő- irány-
zat
száma

Előirányzat megnevezése

2021. évi
eredeti
előirányzat

2021. évi
módosított
előirányzat
2021.12.16.

Változás

2021. évi
módosított
előirányzat

2021. évi
kötelező
feladatok

2021. évi
önként
vállalt
feladatok

A

B

C

D

E

F

G

H

1.

Működési bevételek összesen (1.1+…+1.3)

286 691 251

563 307 827

-

563 307 827

559 727 827

3 580 000

1.1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

286 109 350

556 025 697

-

556 025 697

552 525 697

3 500 000

1.1.1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

269 800 000

269 800 000

-

269 800 000

269 800 000

-

1.1.2

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

-

-

-

-

-

-

1.1.3

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

16 309 350

286 225 697

-

286 225 697

282 725 697

3 500 000

1.2

Működési bevételek

581 901

7 282 130

-

7 282 130

7 202 130

80 000

1.2.1

Készletértékesítés ellenértéke

-

-

-

-

-

-

1.2.2

Szolgáltatások ellenértéke

561 645

5 273 575

-

5 273 575

5 193 575

80 000

1.2.3

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

17 136

17 136

-

17 136

17 136

-

1.2.4

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 120

3 120

-

3 120

3 120

-

1.2.5

Általános forgalmi adó visszatérítése

-

7 445

-

7 445

7 445

-

1.2.6

Kamatbevételek

-

-

-

-

-

-

1.2.7

Egyéb működési bevételek

-

137 456

-

137 456

137 456

-

1.2.8

Biztosító által fizetett kártérítés

-

1 843 398

-

1 843 398

1 843 398

-

1.3

Működési célú átvett pénzeszközök

-

-

-

-

-

-

1.3.1

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

-

-

-

-

-

-

2.

Felhalmozási bevételek összesen (2.1+..+2.4)

-

18 000

69 000

87 000

87 000

-

2.1

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

-

-

-

-

-

-

2.1.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

-

-

-

-

-

-

2.2

Felhalmozási bevételek

-

18 000

69 000

87 000

87 000

-

2.2.1

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

-

18 000

69 000

87 000

87 000

-

2.3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

-

-

-

-

-

-

2.3.1

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

-

-

-

-

-

-

2.3.2

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

-

-

-

-

-

-

3.

Költségvetési bevételek összesen (1+2)

286 691 251

563 325 827

69 000

563 394 827

559 814 827

3 580 000

4

Maradvány igénybevétele

196 962 461

196 962 461

-

196 962 461

166 879 331

30 083 130

5.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

-

-

10 792 000

10 792 000

10 792 000

-

6.

Központi, irányító szervi támogatás

253 426 826

209 129 989

-

209 129 989

209 129 989

-

7.

Belföldi finanszírozás bevételei (4+5+6)

450 389 287

406 092 450

10 792 000

416 884 450

386 801 320

30 083 130

8.

Finanszírozási bevételek (7)

450 389 287

406 092 450

10 792 000

416 884 450

386 801 320

30 083 130

9.

Bevételek mindösszesen (3+8)

737 080 538

969 418 277

10 861 000

980 279 277

946 616 147

33 663 130

2. táblázat

Kiadások

adatok Ft-ban

Elő- irány-
zat
száma

Előirányzat megnevezése

2021. évi
eredeti
előirányzat

2021. évi
módosított
előirányzat
2021.12.16.

Változás

2021. évi
módosított
előirányzat

2021. évi
kötelező
feladatok

2021. évi
önként
vállalt
feladatok

A

B

C

D

E

F

G

H

1.

Működési kiadások összesen (1.1+…+1.4)

438 511 712

696 507 999

399 800

696 907 799

663 244 669

33 663 130

1.1

Személyi juttatások

264 880 662

298 713 218

-

298 713 218

298 466 173

247 045

1.2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

38 768 836

43 459 484

-

43 459 484

43 459 484

-

1.3

Dologi kiadások

121 508 810

325 402 293

643 362

326 045 655

294 133 245

31 912 410

1.4

Egyéb működési célú kiadások

13 353 404

28 933 004

- 243 562

28 689 442

27 185 767

1 503 675

1.4.1

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

100 000

-

-

-

-

-

1.4.2

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

-

100 000

-

100 000

100 000

-

1.4.3

Tartalékok

13 253 404

28 833 004

- 243 562

28 589 442

27 085 767

1 503 675

1.4.3.1

Általános tartalék

6 288 404

27 329 329

- 243 562

27 085 767

27 085 767

-

1.4.3.2

Céltartalék

6 965 000

1 503 675

-

1 503 675

-

1 503 675

2.

Felhalmozási kiadások összesen (2.1+…+2.3)

34 350 000

52 988 289

- 330 800

52 657 489

52 657 489

-

2.1

Beruházások

34 350 000

52 988 289

- 330 800

52 657 489

52 657 489

-

2.2

Felújítások

-

-

-

-

-

-

2.3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

-

-

-

-

-

-

2.3.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

-

-

-

-

-

-

2.3.2

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

-

-

-

-

-

-

3.

Költségvetési kiadások összesen (1+2)

472 861 712

749 496 288

69 000

749 565 288

715 902 158

33 663 130

4.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

10 792 000

10 792 000

10 792 000

21 584 000

21 584 000

-

5.

Központi, irányítószervi támogatás

253 426 826

209 129 989

-

209 129 989

209 129 989

-

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (4+5)

264 218 826

219 921 989

10 792 000

230 713 989

230 713 989

-

7.

Finanszírozási kiadások (6)

264 218 826

219 921 989

10 792 000

230 713 989

230 713 989

-

8.

Kiadások mindösszesen (3+7)

737 080 538

969 418 277

10 861 000

980 279 277

946 616 147

33 663 130

2. melléklet9

A Veszprém Megyei Önkormányzat 2021. évi bevételei és kiadásai címenkénti részletezésben

adatok Ft-ban

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat csoport neve

2021. évi
eredeti
előirányzat

2021. évi
módosított
előirányzat
2021.12.16.

Változás

2021. évi
módosított
előirányzat

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat csoport neve

2021. évi
eredeti
előirányzat

2021. évi
módosított
előirányzat
2021.12.16.

Változás

2021. évi
módosított
előirányzat

Kiemelt előirányzat neve

Kiemelt előirányzat neve

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

Veszprém Megyei Önkormányzat

1.

Működési bevételek összesen (1.1+…+1.3)

286 670 995

480 069 710

0

480 069 710

1.

Működési kiadások összesen (1.1+…+1.4)

145 614 305

366 274 533

399 800

366 674 333

1.1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

286 109 350

474 660 052

0

474 660 052

1.1

Személyi juttatások

54 768 876

64 510 568

0

64 510 568

1.1.1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

269 800 000

269 800 000

0

269 800 000

1.2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

8 242 197

8 953 158

0

8 953 158

1.1.2

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

0

1.3

Dologi kiadások

69 249 828

263 877 803

643 362

264 521 165

1.1.3

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

16 309 350

204 860 052

0

204 860 052

1.4

Egyéb működési célú kiadások

13 353 404

28 933 004

-243 562

28 689 442

1.2

Működési bevételek

561 645

5 409 658

0

5 409 658

1.4.1

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

100 000

0

0

0

1.2.1

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

1.4.2

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

100 000

0

100 000

1.2.2

Szolgáltatások ellenértéke

561 645

5 273 575

0

5 273 575

1.4.3

Tartalékok

13 253 404

28 833 004

-243 562

28 589 442

1.2.3

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

1.4.3.1

Általános tartalék

6 288 404

27 329 329

-243 562

27 085 767

1.2.4

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

1.4.3.2

Céltartalék

6 965 000

1 503 675

0

1 503 675

1.2.5

Álatlános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

2.

Felhalmozási kiadások összesen (2.1+…+2.3)

34 350 000

51 403 324

-330 800

51 072 524

1.2.6

Kamatbevételek

0

0

0

0

2.1

Beruházások

34 350 000

51 403 324

-330 800

51 072 524

1.2.7

Egyéb működési bevételek

0

136 083

0

136 083

2.2

Felújítások

0

0

0

0

1.2.8

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

2.3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

1.3

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

2.3.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

0

1.3.1

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

2.3.2

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

0

2.

Felhalmozási bevételek összesen (2.1+..+2.4)

0

18 000

69 000

87 000

3.

Költségvetési kiadások összesen (1+2)

179 964 305

417 677 857

69 000

417 746 857

2.1

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

4.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

10 792 000

10 792 000

10 792 000

21 584 000

2.1.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

5.

Központi, irányítószervi támogatás

253 426 826

209 129 989

0

209 129 989

2.2

Felhalmozási bevételek

0

18 000

69 000

87 000

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (4+5)

264 218 826

219 921 989

10 792 000

230 713 989

2.2.1

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

18 000

69 000

87 000

7.

Finanszírozási kiadások (6)

264 218 826

219 921 989

10 792 000

230 713 989

2.3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

2.3.1

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

0

2.3.2

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

3.

Költségvetési bevételek összesen (1+2)

286 670 995

480 087 710

69 000

480 156 710

4

Maradvány igénybevétele

157 512 136

157 512 136

0

157 512 136

5.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

10792000

10792000

6.

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

0

7.

Belföldi finanszírozás bevételei (4+5+6)

157 512 136

157 512 136

10 792 000

168 304 136

8.

Finanszírozási bevételek (7)

157 512 136

157 512 136

10 792 000

168 304 136

9.

Bevételek mindösszesen (3+8)

444 183 131

637 599 846

10 861 000

648 460 846

8.

Kiadások mindösszesen (3+7)

444 183 131

637 599 846

10 861 000

648 460 846

adatok Ft-ban

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat csoport neve

2021. évi
eredeti
előirányzat

2021. évi
módosított
előirányzat
2021.12.16.

Változás

2021. évi
módosított
előirányzat

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat csoport neve

2021. évi
eredeti
előirányzat

2021. évi
módosított
előirányzat
2021.12.16.

Változás

2021. évi
módosított
előirányzat

Kiemelt előirányzat neve

Kiemelt előirányzat neve

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal

1.

Működési bevételek összesen (1.1+…+1.3)

20 256

83 238 117

0

83 238 117

1.

Működési kiadások összesen (1.1+…+1.4)

292 897 407

330 233 466

0

330 233 466

1.1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

81 365 645

0

81 365 645

1.1

Személyi juttatások

210 111 786

234 202 650

0

234 202 650

1.1.1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

0

1.2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

30 526 639

34 506 326

0

34 506 326

1.1.2

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

0

1.3

Dologi kiadások

52 258 982

61 524 490

0

61 524 490

1.1.3

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

81 365 645

0

81 365 645

1.4

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

1.2

Működési bevételek

20 256

1 872 472

0

1 872 472

1.4.1

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

0

1.2.1

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

1.4.2

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

0

1.2.2

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

1.4.3

Tartalékok

0

0

0

0

1.2.3

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

17 136

17 136

0

17 136

1.4.3.1

Általános tartalék

0

0

0

0

1.2.4

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 120

3 120

0

3 120

1.4.3.2

Céltartalék

0

0

0

0

1.2.5

Álatlános forgalmi adó visszatérítése

0

7 445

0

7 445

2.

Felhalmozási kiadások összesen (2.1+…+2.3)

0

1 584 965

0

1 584 965

1.2.6

Kamatbevételek

0

0

0

0

2.1

Beruházások

0

1 584 965

0

1 584 965

1.2.7

Egyéb működési bevételek

0

1 373

0

1 373

2.2

Felújítások

0

0

0

0

1.2.8

Biztosító által fizetett kártérítés

0

1 843 398

0

1 843 398

2.3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

1.3

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

2.3.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

0

1.3.1

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

2.3.2

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

0

2.

Felhalmozási bevételek összesen (2.1+..+2.4)

0

0

0

0

3.

Költségvetési kiadások összesen (1+2)

292 897 407

331 818 431

0

331 818 431

2.1

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

4.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

0

2.1.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

5.

Központi, irányítószervi támogatás

0

0

0

0

2.2

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (4+5)

0

0

0

0

2.2.1

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

7.

Finanszírozási kiadások (6)

0

0

0

0

2.3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

2.3.1

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

0

2.3.2

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

3.

Költségvetési bevételek összesen (1+2)

20 256

83 238 117

0

83 238 117

4

Maradvány igénybevétele

39 450 325

39 450 325

0

39 450 325

5.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

0

6.

Központi, irányító szervi támogatás

253 426 826

209 129 989

0

209 129 989

7.

Belföldi finanszírozás bevételei (4+5+6)

292 877 151

248 580 314

0

248 580 314

8.

Finanszírozási bevételek (7)

292 877 151

248 580 314

0

248 580 314

9.

Bevételek mindösszesen (3+8)

292 897 407

331 818 431

0

331 818 431

8.

Kiadások mindösszesen (3+7)

292 897 407

331 818 431

0

331 818 431

adatok Ft-ban

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat csoport neve

2021. évi
eredeti
előirányzat

2021. évi
módosított
előirányzat
2021.12.16.

Változás

2021. évi
módosított
előirányzat

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat csoport neve

2021. évi
eredeti
előirányzat

2021. évi
módosított
előirányzat
2021.12.16.

Változás

2021. évi
módosított
előirányzat

Kiemelt előirányzat neve

Kiemelt előirányzat neve

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

Veszprém Megyei Önkormányzat mindösszesen

1.

Működési bevételek összesen (1.1+…+1.3)

286 691 251

563 307 827

0

563 307 827

1.

Működési kiadások összesen (1.1+…+1.4)

438 511 712

696 507 999

399 800

696 907 799

1.1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

286 109 350

556 025 697

0

556 025 697

1.1

Személyi juttatások

264 880 662

298 713 218

0

298 713 218

1.1.1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

269 800 000

269 800 000

0

269 800 000

1.2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

38 768 836

43 459 484

0

43 459 484

1.1.2

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

0

1.3

Dologi kiadások

121 508 810

325 402 293

643 362

326 045 655

1.1.3

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

16 309 350

286 225 697

0

286 225 697

1.4

Egyéb működési célú kiadások

13 353 404

28 933 004

-243 562

28 689 442

1.2

Működési bevételek

581 901

7 282 130

0

7 282 130

1.4.1

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

100 000

0

0

0

1.2.1

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

1.4.2

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

100 000

0

100 000

1.2.2

Szolgáltatások ellenértéke

561 645

5 273 575

0

5 273 575

1.4.3

Tartalékok

13 253 404

28 833 004

-243 562

28 589 442

1.2.3

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

17 136

17 136

0

17 136

1.4.3.1

Általános tartalék

6 288 404

27 329 329

-243 562

27 085 767

1.2.4

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 120

3 120

0

3 120

1.4.3.2

Céltartalék

6 965 000

1 503 675

0

1 503 675

1.2.5

Álatlános forgalmi adó visszatérítése

0

7 445

0

7 445

2.

Felhalmozási kiadások összesen (2.1+…+2.3)

34 350 000

52 988 289

-330 800

52 657 489

1.2.6

Kamatbevételek

0

0

0

0

2.1

Beruházások

34 350 000

52 988 289

-330 800

52 657 489

1.2.7

Egyéb működési bevételek

0

137 456

0

137 456

2.2

Felújítások

0

0

0

0

1.2.8

Biztosító által fizetett kártérítés

0

1 843 398

0

1 843 398

2.3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

1.3

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

2.3.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

0

1.3.1

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

2.3.2

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

0

2.

Felhalmozási bevételek összesen (2.1+..+2.4)

0

18 000

69 000

87 000

3.

Költségvetési kiadások összesen (1+2)

472 861 712

749 496 288

69 000

749 565 288

2.1

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

4.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

10 792 000

10 792 000

10 792 000

21 584 000

2.1.1

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

5.

Központi, irányítószervi támogatás

253 426 826

209 129 989

0

209 129 989

2.2

Felhalmozási bevételek

0

18 000

69 000

87 000

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (4+5)

264 218 826

219 921 989

10 792 000

230 713 989

2.2.1

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

18 000

69 000

87 000

7.

Finanszírozási kiadások (6)

264 218 826

219 921 989

10 792 000

230 713 989

2.3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

2.3.1

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

0

2.3.2

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

3.

Költségvetési bevételek összesen (1+2)

286 691 251

563 325 827

69 000

563 394 827

4

Maradvány igénybevétele

196 962 461

196 962 461

0

196 962 461

5.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

10 792 000

10 792 000

6.

Központi, irányító szervi támogatás

253 426 826

209 129 989

0

209 129 989

7.

Belföldi finanszírozás bevételei (4+5+6)

450 389 287

406 092 450

10 792 000

416 884 450

8.

Finanszírozási bevételek (7)

450 389 287

406 092 450

10 792 000

416 884 450

9.

Bevételek mindösszesen (3+8)

737 080 538

969 418 277

10 861 000

980 279 277

8.

Kiadások mindösszesen (3+7)

737 080 538

969 418 277

10 861 000

980 279 277

3. melléklet10

A Veszprém Megyei Önkormányzat 2021. évi kiadásainak feladatonkénti részletezése

adatok Ft-ban

Sor-
szám

Megnevezés

2021. évi
eredeti
előirányzat

2021. évi
módosított
előirányzat
2021.12.16.

Változás

2021. évi
módosított
előirányzat

Személyi
juttatások

Munkaadókat
terhelő járulékok
és szociális
hozzájárulási adó

Dologi kiadások

Egyéb működési kiadások

Beruházások

Államháztar-
táson belüli
megelőle-
gezések
visszafizetése

Központi,
irányítószervi
támogatás

Egyéb
működési
célú
támogatások
államháztartáson
belülre

Egyéb
működési
célú
támogatások
államháztartáson
kívülre

Tartalékok

Általános
tartalék

Céltartalék

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

I. Közgyűlés működésével kapcsolatos kiadások

62 376 928

68 130 056

368 120

68 498 176

56 743 855

6 790 409

4 963 912

-

-

-

-

-

-

-

K

1.

Közgyűlés elnökének illetménye, költségtérítése, cafeteria juttatása és munkaadókat terhelő járulékok

13 057 500

13 057 500

13 057 500

12 997 500

60 000

K

2.

Társadalmi megbízatású alelnök tiszteletdíja, költségtérítése és munkaadókat terhelő járulékok

6 437 364

6 437 364

6 437 364

5 573 472

863 892

K

3.

Képviselők tiszteletdíja, költségtérítése, egyéb díjazása és munkaadókat terhelő járulékok

25 379 088

25 379 088

25 379 088

22 848 000

2 531 088

K

4.

Eseti megbízások, külső szakértők

9 422 795

9 815 923

9 815 923

7 143 065

996 458

1 676 400

K

5.

Eseti megbízások, külső szakértők (2020. évi)

240 346

240 346

240 346

164 318

76 028

K

6.

Képviselők egyéb juttatásai

100 000

100 000

100 000

100 000

K

7.

Reprezentáció (közgyűlés, ünnepi közgyűlés)

5 271 488

10 631 488

368 120

10 999 608

6 917 500

1 174 596

2 907 512

K

8.

Önkormányzati tevékenységgel kapcsolatos egyéb kiadások

1 500 000

1 500 000

1 500 000

1 100 000

120 000

280 000

K

9.

Önkormányzati tevékenységgel kapcsolatos egyéb kiadások (2020. évi)

968 347

968 347

968 347

968 347

II. Önkormányzat feladatainak kiadásai

32 428 158

26 190 983

10 324 024

36 515 007

1 249 212

986 838

12 594 957

-

100 000

-

-

-

21 584 000

-

K

1.

Idegenforgalmi értékek felkutatása, bemutatása, propagálása belföldön és külföldön

1 500 000

3 000 000

- 99 856

2 900 144

750 000

400 000

1 750 144

K

2.

Veszprém megye nevezetességeit bemutató imázsfilm

450 000

450 000

450 000

450 000

K

3.

Sport feladatok támogatása, szabadidős tevékenységek koordinálása, sportrendezvények szervezése belföldi és külföldi partnerek bevonásával

-

-

K

a.

Veszprém Megyei Sportgála

500 000

600 000

600 000

600 000

K

b.

Köztársaság Kupa

200 000

200 000

200 000

200 000

K

c.

Megyefutás megrendezése

600 000

-

-

K

d.

Magyarországi Önkormányzatok Országos Szenior Egyéni Rapid Sakkbajnokság

150 000

50 000

50 000

50 000

K

e.

Veszprémi kézilabda utánpótlás kiadásai

1 760 000

-

-

K

4.

Tagdíjak:

-

-

K

a.

Balaton Fejlesztési Tanács

360 000

360 000

360 000

360 000

Ö

c.

Balatoni Szövetség

50 000

50 000

50 000

50 000

Ö

d.

Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége

906 500

906 500

906 500

906 500

K

5.

Pénzügyi szolgáltatások díja

700 000

700 000

700 000

700 000

K

6.

2021. évi cégautóadó (ebből 550 000 Ft a megyei önkormányzatok 2020 évi rendkívüli támogatása terhére elszámolva)

607 200

607 200

607 200

607 200

K

7.

Kitüntetések adományozása

-

-

-

K

a.

Komjáthy Díj

331 000

315 500

315 500

200 000

15 500

100 000

K

b.

Felelősség a Közösségért díj

408 000

408 000

408 000

236 220

108 000

63 780

K

c.

Veszprém Megye Érdemrendje kitüntetés adományozása

484 965

484 965

484 965

7 874

248 965

228 126

K

d.

Pro Comitatu díj

44 277

44 277

44 277

7 874

26 277

10 126

K

e.

Veszprém Megye Tiszteletbeli Polgára

616 216

616 216

- 368 120

248 096

47 244

188 096

12 756

Ö

8.

Föld Napja

150 000

150 000

150 000

150 000

Ö

9.

A tiszta és virágos Veszprém megyéért közterületi szépítési verseny díjazottjai részére tárgyi jutalom és díjátadó rendezvény

300 000

300 000

300 000

300 000

K

10.

Sajtómegjelenés feladatokhoz kapcsolódóan

200 000

200 000

200 000

200 000

Ö

11.

Veszprém Megyei Értéke logóval ellátott plakettek, táblák

1 000 000

1 076 325

1 076 325

1 076 325

K

12.

Veszprém megye területfejlesztési dokumentumainak megújítása a 2021-2027-es uniós tervezési ciklusra való felkészülés jegyében

10 318 000

-

-

K

13.

2021. évi "0"-dik havi nettó finanszírozás 2020. december havi kiutalásának visszafizetése

10 792 000

10 792 000

10 792 000

10 792 000

K

14.

Falu- és tanyagondnoki képzés ellátása együttműködés alapján

2 880 000

2 880 000

2 880 000

Ö

15.

Lasztovicza Jenő síremlékének helyreállítása

2 000 000

2 000 000

2 000 000

K

16.

2022. évi "0"-dik havi nettó finanszírozás 2020. december havi kiutalásának visszafizetése

10 792 000

10 792 000

10 792 000

III. Pályázati / projektmenedzsmenti tevékenység

91 791 657

285 124 689

312 562

285 437 251

6 517 501

1 175 911

231 701 777

-

-

-

-

30 189 200

-

15 852 862

K

1.

TOP-5.1.1-15-VE1-2016-00001 kódszámú „Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések” pályázat

7 526 665

10 618 165

10 618 165

10 618 165

K

2.

„Veszprém megyei esélyegyenlőségi és felzárkózási együttműködés” megnevezésű, EFOP-1.6.3-17-2017-00009 azonosítószámú projekt

6 493 467

6 493 467

6 493 467

46 733

228 375

4 886 933

1 331 426

K

3.

„Örvényesi strand turisztikai infrastruktúrájának kialakítása” TOP-1.2.1-16-VE1-2017-00006 azonosítószámú pályázat

40 077

40 077

40 077

22 010

10 184

7 883

K

4.

„Közlekedésbiztonsági átalakítás és kerékpársáv építés Magyarpolány főterén” TOP-3.1.1-16-VE1-2017-00006 azonosítószámú pályázat

101 869

101 869

101 869

101 869

Ö

5.

Előadó művészeti szervezetek többlettámogatása program EMT-E-19-0195 azonosítószámú pályázat

18 148 630

18 148 630

18 148 630

18 148 630

K

6.

„Új bölcsőde építése Vaszar községben” TOP-1.4.1-19-VE1-2019-00003 azonosítószámú pályázat

2 777 492

2 777 492

2 777 492

196 929

30 515

2 550 048

K

7.

„Új mini bölcsőde építése Mihályháza településen” TOP-1.4.1-19-VE1-2019-00016 azonosítószámú pályázat

2 165 169

2 165 169

2 165 169

2 165 169

K

8.

„Minibölcsőde kialakítása Csót községben” TOP-1.4.1-19-VE1-2019-00017 azonosítószámú pályázat

1 704 822

1 704 822

1 704 822

303 680

78 742

1 322 400

K

9.

„Minibölcsődei férőhelyek kialakítása Noszlop településen” TOP-1.4.1-19-VE1-2019-00014 azonosítószámú pályázat

1 911 639

1 911 639

1 911 639

611 809

73 834

1 225 996

K

10.

"Szociális étkeztetés infrastrukturális fejlesztése Lovászpatonán" TOP-4.2.1-16-VE1-2019-00008 azonosítószámú pályázat

764 190

764 190

764 190

764 190

K

11.

"Ébresszük újra Somlót" TOP-5.3.2-17-VE1-2020-00001 azonosítószámú pályázat

3 495 900

3 495 900

3 495 900

2 250 900

1 245 000

K

12.

Megyei önkormányzatok 2020. évi rendkívüli támogatása (1.950.000 Ft beruházás előirányzat az 5. melléklet szerint kerül részletezésre)

4 549 124

4 549 124

4 549 124

983 965

195 728

3 369 431

K

13.

"Egészségház építése Balatonfőkajáron" TOP-4.1.1-16-VE1-2017-00007 azonosítószámú pályázat

284 613

284 613

284 613

284 613

Ö

14.

"Családbarát munkahely megőrzése a Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatalnál" CSBM-20-0041 azonosítószámú pályázat

1 768 000

1 768 000

1 768 000

1 768 000

K

15.

"Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Veszprém megyében" KAB-KEF-20-0013 azonosítószámú pályázat

2 300 000

2 300 000

2 300 000

2 200 000

100 000

K

16.

"A térségi jelentőségű kerékpárutak tervezése - Veszprém megye" (projekt támogatás: 32 000 000 Ft)

32 000 000

32 210 800

- 210 800

32 000 000

1 009 300

30 189 200

801 500

K

17.

"Határtalan összetartozás" TTP-KP-1-2020/1-000048 azonosítószámú pályázat

1 500 000

1 500 000

1 500 000

501 904

998 096

Ö

18.

"Veszprém megye értékei" HF/675/2020 azonosítószámú pályázat (Agrárminisztérium által nyújtott támogatás: 4 000 000 Ft)

4 260 000

4 260 000

4 260 000

247 045

4 012 955

K

19.

"Óvodai és bölcsődei fejlesztések Megalapozó dokumentumainak elkészítése Veszprém megyében" TOP-1.5.1-20-2021-00030 azonosítószámú pályázat

125 000

125 000

125 000

K

20.

"A 2021-27 tervezési időszak stratégiai dokumentumok (területfejelsztési koncepció felülvizsgálata, ITP, kerékpárforgalmi főhálózati terv) kidolgozása Veszprém megyében" TOP-1.5.1-20-2020-00023 azonosítószámú pályázat

9 677 806

9 677 806

9 677 806

K

21.

"Energiahatékonysági fejlesztések előkészítése Veszprém megyében" TOP-1.5.1-20-2021-00033 azonosítószámú pályázat

82 936 410

82 936 410

82 936 410

K

22.

"Felszíni csapadékvíz elvezető hálózatok tervezési térképének előkészítése Veszprém megyében" TOP-1.5.1-20-2021-00032 azonosítószámú pályázat

43 369 910

523 362

43 893 272

43 893 272

K

23.

A TOP-1.5.1-20-2021-00032; a TOP-1.5.1-20-2021-00033; valamint a TOP-1.5.1-20-2021-00037 azonosítószámú projektek közbeszerzési eljárási díja

1 441 600

1 441 600

1 441 600

K

24.

"OKOS város - OKOS kistérségi kerékpárrendszer tanulmányi terveinek elkészítése" TOP-1.5.1-20-2021-00037 azonosítószámú pályázat

24 375 000

24 375 000

24 375 000

Ö

25.

"A Veszprém Megyei Értéktár népszerűsítése: kreatív pályázat gyerekeknek, digitális fejlsztés és kiadványkészítés" című HUNG-2021/7658 azonosítószámú pályázat

3 500 000

3 500 000

3 500 000

K

26.

TOP_Plusz-3.1.1-21 Megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés című felhíváshoz kapcsolódó projektelőkészítési szolgáltatás beszerzése

14 605 000

14 605 000

14 605 000

K

27.

„Veszprém megye keleti kincseinek őrzői” TOP-5.3.2-17-VE1-2021-00003 azonosítószámú pályázat

10 000 006

10 000 006

3 603 426

558 533

5 254 710

583 337

IV. Vagyongazdálkodási feladatok

2 179 856

15 040 663

219 856

15 260 519

-

-

15 260 519

-

-

-

-

-

-

-

K

1.

Veszprém, Szeglethy u. 1. szám alatti irodahelyiségek kiadásai

1 800 000

1 900 000

1 900 000

1 900 000

K

2.

Veszprém, Szeglethy u. 1. szám alatti irodahelyiségek karbantartási feladatai

100 000

128 706

128 706

128 706

K

3.

Veszprém, Kórház utcai parkoló karbantartása, tereprendezési feladatok

180 000

180 000

180 000

180 000

K

4.

Vagyonbiztosítás

99 856

99 856

99 856

199 712

199 712

K

5.

Megyeháza Társasházközösség részére történő befizetések

12 732 101

-

12 732 101

12 732 101

a.

Egry terem előterének berendezése, korszerűsítése

10 511 000

10 511 000

10 511 000

b.

Vis major helyzetre való tekintettel a villamos rendszer karbantartására

1 570 101

1 570 101

1 570 101

c.

Megyeháza karácsonyi díszkivilágításának bérleti díjas konstrukciója

651 000

651 000

651 000

K

6.

Gépjármű forgalomba helyezésének kiadásai

120 000

120 000

120 000

V. Felhalmozási kiadások (5. melléklet)

3 950 000

21 003 324

- 120 000

20 883 324

20 883 324

VI. Tartalék (6. melléklet)

13 253 404

28 833 004

- 243 562

28 589 442

-

-

-

-

-

27 085 767

1 503 675

-

-

-

K

1.

Általános tartalék

6 288 404

27 329 329

- 243 562

27 085 767

27 085 767

Ö

2.

Céltartalék

6 965 000

1 503 675

1 503 675

1 503 675

VII. Veszprém Megyei Önkormányzat kiadásai összesen:

205 980 003

444 322 719

10 861 000

455 183 719

64 510 568

8 953 158

264 521 165

-

100 000

27 085 767

1 503 675

51 072 524

21 584 000

15 852 862

VIII. Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal kiadásainak támogatása (K/Ö)

238 203 128

193 277 127

193 277 127

193 277 127

IX. KIADÁSOK ÖSSZESEN:

444 183 131

637 599 846

10 861 000

648 460 846

64 510 568

8 953 158

264 521 165

-

100 000

27 085 767

1 503 675

51 072 524

21 584 000

209 129 989

Kötelező feladatok összesen (K): 614 797 716 Ft

Önként vállalt feladatok összesen (Ö): 33 663 130 Ft

4. melléklet11

A Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal 2021. évi kiadásainak feladatonkénti részletezése

adatok Ft-ban

Sor-
szám

Megnevezés

2021. évi
eredeti
előirányzat

2021. évi
módosított
előirányzat
2021.11.25.

Változás

2021. évi
módosított
előirányzat

2021. évi
költségvetési
támogatás
terhére

Időközi
helyhatósági
választások

Megyei
önkormányzatok
2020. évi
rendkívüli
támogatása

"Kábítószerügyi
Egyeztető
Fórum
Veszprém
megyében"
KAB-KEF-
20-0013
azonosítószámú
pályázat

Térségi
jelentőségű
kerékpárutak
tervezése -
Veszprém
megye

TOP-5.3.2-17-
VE1-2020-
00001
kódszámú
pályázat

TOP-5.1.1-15-
VE1-2016-
00001
kódszámú
pályázat

EFOP-1.6.3-17-
2017-00009
kódszámú
pályázat

"Óvodai és
bölcsődei
fejlesztések
Megalapozó
dokumentumainak
elkészítése
Veszprém
megyében"
TOP-1.5.1-20-
2021-00030
azonosítószámú
pályázat

"A 2021-27
tervezési
időszak
stratégiai
dokumentumok
kidolgozása
Veszprém
megyében"
TOP-1.5.1-20
-2020-00023
azonosítószámú
pályázat

"Energia-
hatékonysági
fejlesztések
előkészítése
Veszprém
megyében"
TOP-1.5.1-20-
2021-00033
azonosítószámú
pályázat

"Felszíni
csapadékvíz elvezető hálózatok
tervezési térképének
előkészítése
Veszprém
megyében" TOP-
1.5.1-20-2021-
00032
azonosítószámú
pályázat

"OKOS város -
OKOS
kistérségi
kerékpár-
rendszer
tanulmányi
terveinek
elkészítése"
TOP-1.5.1-20-
2021-00037
azonosítószámú
pályázat

A 272/2013. (I.11.)
kormányrendelet
szerinti projekt-
menedzsmenti
feladatok

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal tevékenységével kapcsolatos kiadások

I. Személyi juttatások

210 111 786

220 714 857

13 487 793

234 202 650

140 258 547

13 300

40 500

86 580

693 939

1 077 900

28 739 071

859 715

21 536 797

7 751 326

1 786 658

23 065 242

541 125

7 751 950

K/Ö

1.

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

173 132 829

162 774 923

13 432 124

176 207 047

82 365 484

86 580

693 939

1 077 900

28 739 071

810 975

21 536 797

7 751 326

1 786 658

23 065 242

541 125

7 751 950

-ebből a.

„Új bölcsőde építése Vaszar községben” TOP-1.4.1-19-VE1-2019-00003 azonosítószámú pályázat

2 174 976

2 207 826

2 207 826

2 207 826

b.

„Minibölcsődei férőhelyek kialakítása Noszlop településen” TOP-1.4.1-19-VE1-2019-00014 azonosítószámú pályázat

1 064 416

1 064 416

1 064 416

1 064 416

c.

"Szociális étkeztetés infrastrukturális fejlesztése Lovászpatonán" TOP-4.2.1-16-VE1-2019-00008 azonosítószámú pályázat

661 636

661 636

661 636

661 636

d.

"Egészségház építése Balatonfőkajáron" TOP-4.1.1-16-VE1-2017-00007 azonosítószámú pályázat

246 418

246 418

246 418

246 418

e.

„Minibölcsőde kialakítása Csót községben” TOP-1.4.1-19-VE1-2019-00017 azonosítószámú pályázat

1 144 944

1 144 944

1 144 944

1 144 944

f.

„Közlekedésbiztonsági átalakítás és kerékpársáv építés Magyarpolány főterén” TOP-3.1.1-16-VE1-2017-00006 azonosítószámú pályázat

83 473

88 198

88 198

88 198

g.

„Új mini bölcsőde építése Mihályháza településen” TOP-1.4.1-19-VE1-2019-00016 azonosítószámú pályázat

1 826 633

1 826 633

1 826 633

1 826 633

h.

„Örvényesi strand turisztikai infrastruktúrájának kialakítása” TOP-1.2.1-16-VE1-2017-00006 azonosítószámú pályázat

6 825

6 825

6 825

i.

„Veszprém megye keleti kincseinek őrzői” TOP-5.3.2-17-VE1-2021-00003 azonosítószámú pályázat

505 054

505 054

505 054

K

2.

Normatív jutalom

4 372 759

21 372 759

21 372 759

21 363 509

9 250

K

3.

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

50 000

50 000

50 000

50 000

K

4.

Jubileumi jutalom

1 964 450

2 099 725

2 099 725

2 099 725

K

5.

Béren kívüli juttatások

13 968 740

10 468 740

10 468 740

10 420 000

48 740

K

6.

Ruházati költségtérítés

4 350 000

4 350 000

4 350 000

4 350 000

K

7.

Közlekedési költségtérítés

2 435 656

1 935 656

1 935 656

1 935 656

K

8.

Egyéb költségtérítések

2 598 000

2 598 000

2 598 000

2 598 000

K

9.

Szociális támogatások

909 200

909 200

909 200

909 200

K

10.

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

-

325 702

55 669

381 371

381 371

K

11.

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

4 890 550

9 890 550

9 890 550

9 846 000

4 050

40 500

K

12.

Egyéb külső személyi juttatások

1 439 602

3 939 602

3 939 602

3 939 602

K

13.

Céljuttatás, projektprémium

-

-

-

K/Ö II. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

30 526 639

32 425 982

2 080 344

34 506 326

18 784 465

11 935

13 420

107 561

167 100

5 235 369

467 609

3 338 203

1 201 454

276 932

3 564 848

83 875

1 175 272

-ebből a.

„Új bölcsőde építése Vaszar községben” TOP-1.4.1-19-VE1-2019-00003 azonosítószámú pályázat

337 128

342 222

342 222

342 222

b.

„Minibölcsődei férőhelyek kialakítása Noszlop településen” TOP-1.4.1-19-VE1-2019-00014 azonosítószámú pályázat

161 580

161 580

161 580

161 580

c.

"Szociális étkeztetés infrastrukturális fejlesztése Lovászpatonán" TOP-4.2.1-16-VE1-2019-00008 azonosítószámú pályázat

102 554

102 554

102 554

102 554

d.

"Egészségház építése Balatonfőkajáron" TOP-4.1.1-16-VE1-2017-00007 azonosítószámú pályázat

38 195

38 195

38 195

38 195

e.

„Minibölcsőde kialakítása Csót községben” TOP-1.4.1-19-VE1-2019-00017 azonosítószámú pályázat

177 456

177 456

177 456

177 456

f.

„Közlekedésbiztonsági átalakítás és kerékpársáv építés Magyarpolány főterén” TOP-3.1.1-16-VE1-2017-00006 azonosítószámú pályázat

18 396

13 671

13 671

13 671

g.

„Új mini bölcsőde építése Mihályháza településen” TOP-1.4.1-19-VE1-2019-00016 azonosítószámú pályázat

338 536

338 536

338 536

338 536

h.

„Örvényesi strand turisztikai infrastruktúrájának kialakítása” TOP-1.2.1-16-VE1-2017-00006 azonosítószámú pályázat

1 058

1 058

1 058

i.

„Veszprém megye keleti kincseinek őrzői” TOP-5.3.2-17-VE1-2021-00003 azonosítószámú pályázat

78 283

78 283

78 283

K. III. Dologi kiadások

52 258 982

61 524 440

50

61 524 490

50 184 005

-

10 101 207

-

-

1 235 176

4 102

-

-

-

-

-

-

K

1.

Szakmai anyagok beszerzése

1 774 082

1 774 082

1 774 082

1 082 486

691 596

K

2.

Üzemeltetési anyagok beszerzése

2 533 740

7 024 280

7 024 280

6 053 249

971 031

K

3.

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

7 079 570

7 625 570

350 000

7 975 570

6 618 970

1 356 600

K

4.

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

560 465

560 465

560 465

560 465

K

5.

Közüzemi díjak

5 669

15 669

15 669

15 669

K

6.

Bérleti és lízingdíjak

-

-

-

K

7.

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

3 625 984

6 166 406

6 166 406

6 166 406

K

8.

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

1 469 291

2 969 291

2 969 291

2 969 291

K

9.

Egyéb szolgáltatások

28 772 458

27 017 959

- 349 950

26 668 009

19 168 009

7 500 000

K

10.

Kiküldetések kiadásai

920 866

920 866

920 866

916 764

4 102

K

11.

Reklám- és propagandakiadások

157 480

157 480

157 480

157 480

K

12.

Működési célú előzetesen felszámított áfa, fizetendő áfa

5 024 080

6 789 939

6 789 939

5 972 783

553 011

264 145

K

13.

Egyéb dologi kiadások

318 161

485 297

485 297

485 297

K

14.

Közvetített szolgáltatások

17 136

17 136

17 136

17 136

K. IV. Beruházások (a beruházások részletezését az 5. melléklet mutatja be)

-

1 584 965

1 584 965

1 584 965

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

292 897 407

316 250 244

15 568 187

331 818 431

209 227 017

25 235

10 141 707

100 000

801 500

1 245 000

36 794 581

1 331 426

24 875 000

8 952 780

2 063 590

26 630 090

625 000

8 927 222

Kötelező feladatok összesen (K): 331 818 431 Ft

Önként vállalt feladatok összesen(Ö): 0 Ft

5. melléklet12

A Veszprém Megyei Önkormányzat 2021. évi költségvetésének felhalmozási kiadásai

adatok Ft-ban

Megnevezés

2021. évi
eredeti
előirányzat

2021. évi
módosított
előirányzat
2021.12.16.

Változás

2021. évi
módosított
előirányzat

A

B

C

D

E

F

1.

BERUHÁZÁS (Veszprém Megyei Önkormányzat)

34 350 000

51 403 324

- 330 800

51 072 524

1.1

Megyei önkormányzatok 2020. évi rendkívüli támogatása

1 950 000

1 950 000

-

1 950 000

1.2

Önkormányzati tevékenység ellátásához szükséges eszközbeszerzések

2 000 000

11 453 324

-

11 453 324

1.3

A térségi jelentőségű kerékpárutak tervezése - Veszprém megye

30 400 000

30 400 000

- 210 800

30 189 200

1.4

Gépjármű beszerzés

7 000 000

- 120 000

6 880 000

1.5

Önkormányzati Iroda részére tárgyaló bútor beszerzése

600 000

-

600 000

2.

BERUHÁZÁS (Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal)

-

1 584 965

-

1 584 965

2.1

TOP-5.1.1-15-VE1-2016-00001 kódszámú „Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések” pályázat keretében megvalósuló beruházások

-

1 584 965

-

1 584 965

a.

Notebook vásárlás

1 087 050

1 087 050

b.

Iratmegsemmisítő beszerzése

120 649

120 649

c.

Fényképezőgép vásárlás

377 266

377 266

3.

BERUHÁZÁS MINDÖSSZESEN:

34 350 000

52 988 289

- 330 800

52 657 489

4.

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

34 350 000

52 988 289

- 330 800

52 657 489

6. melléklet13

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2021. évi tartalék előirányzatról

adatok Ft-ban

Megnevezés

2021. évi
eredeti
előirányzat

2021. évi
módosított
előirányzat
2021.12.16.

Változás

2021. évi
módosított
előirányzat

A

B

C

D

E

F

1.

Általános tartalék

6 288 404

27 329 329

- 243 562

27 609 129

2.

Céltartalék

6 965 000

1 503 675

-

1 503 675

a.

Önként vállalt feladatok tartalék kerete

2 500 000

503 675

-

503 675

b.

Területfejlesztési pályamunkák díjazása

3 465 000

-

-

-

c.

Az 5/2019. (IV.26.) önkormányzati rendelet alapján az önkormányzat saját halottja temetési költségei

1 000 000

1 000 000

-

1 000 000

3.

Tartalék összesen

13 253 404

28 833 004

279 800

29 112 804

7. melléklet14

A Veszprém Megyei Önkormányzat 2021. évi költségvetésének működési és felhalmozási célú bevételeinek és kiadásainak mérlege

adatok Ft-ban

Bevételek megnevezése

2021. évi
módosított
előirányzat

Kiadások megnevezése

2021. évi
módosított
előirányzat

A

B

C

D

E

F

1.1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

556 025 697

1.1

Személyi juttatások

298 713 218

1.2

Működési bevételek

7 282 130

1.2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

43 459 484

1.3

Működési célú átvett pénzeszközök

-

1.3

Dologi kiadások

326 045 655

1.

Költségvetési működési bevételek

563 307 827

1.4

Egyéb működési célú kiadások

28 689 442

2.1

Maradvány igénybevétele működési célra

164 612 461

1.

Költségvetési működési kiadások

696 907 799

2.2

Központi, irányítószervi támogatás működési célra

209 129 989

2.

Működési célú finanszírozási bevételek

384 534 450

2.

Működési célú finanszírozási kiadások

230 713 989

3.

Működési célú bevételek összesen:

947 842 277

3.

Működési célú kiadások összesen:

927 621 788

4.1

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

4.1

Beruházások

52 657 489

4.2

Felhalmozási bevételek

87 000

4.2

Felújítások

4.3

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

4.3

Egyéb felhalmozási célú kiadások

4.

Költségvetési felhalmozási bevételek

87 000

4.

Költségvetési felhalmozási kiadások

52 657 489

5.1

Maradvány igénybevétele felhalmozási célra

32 350 000

5.2

Központi, irányítószervi támogatás felhalmozási célra

-

5.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek

32 350 000

5.

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások

6.

Felhalmozási célú bevételek összesen:

32 437 000

6.

Felhalmozások összesen:

52 657 489

7.

Bevételek összesen:

980 279 277

7.

Kiadások összesen:

980 279 277

8. melléklet15

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2021. évi költségvetésének előirányzat-felhasználási tervéről

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

1

Induló pénzkészlet

179 269 192

169 943 301

144 941 641

132 943 780

355 835 639

306 693 013

288 990 955

267 633 630

254 270 429

267 634 440

86 140 327

2

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

21 584 000

21 584 000

27 604 000

25 410 900

264 546 450

21 584 000

21 584 000

21 584 000

21 584 000

43 757 271

22 827 070

42 376 006

556 025 697

3

Működési bevételek

1 688

1 688

1 688

1 688

138 920

563 333

4 292

1 688

1 688

1 928 101

2 881 688

1 755 668

7 282 130

4

Működési célú átvett pénzeszközök

0

5

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

6

Felhalmozási bevételek

18 000

69 000

87 000

7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

8

Finanszírozási bevételek

218 081 365

21 118 902

21 118 902

21 118 902

18 489 371

21 118 902

21 118 902

19 918 899

11 981 242

10 481 242

10 481 242

21 856 579

416 884 450

9

Bevételek összesen

239 667 053

42 704 590

48 724 590

46 531 490

283 174 741

43 266 235

42 707 194

41 522 587

33 566 930

56 166 614

36 190 000

66 057 253

980 279 277

10

Személyi juttatások

21 552 902

21 552 902

35 537 627

25 935 661

23 849 303

27 738 302

23 849 303

23 849 303

20 021 424

18 201 424

18 201 424

38 423 643

298 713 218

11

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 107 115

2 830 532

5 091 609

3 510 631

3 687 690

3 794 498

3 687 690

3 687 690

2 675 153

2 675 153

2 675 153

6 036 570

43 459 484

12

Dologi kiadások

6 456 471

6 528 145

9 878 112

7 364 157

11 456 987

9 357 159

11 753 357

12 224 017

11 372 315

11 744 784

185 092 956

42 817 195

326 045 655

13

Egyéb működési célú kiadások

100 000

28 589 442

28 689 442

14

Felhalmozási kiadások

2 000 000

600 000

170 000

30 400 000

2 000 000

1 180 000

1 533 338

14 774 151

52 657 489

15

Finanszírozási kiadások

29 281 373

21 118 902

21 118 902

21 118 902

21 118 902

21 118 902

21 118 902

21 118 902

11 681 239

10 181 242

10 181 242

21 556 579

230 713 989

16

Kiadások összesen

60 397 861

52 030 481

73 726 250

58 529 351

60 282 882

92 408 861

60 409 252

62 879 912

46 930 131

42 802 603

217 684 113

152 197 580

980 279 277

17

Záró pénzkészlet

179 269 192

169 943 301

144 941 641

132 943 780

355 835 639

306 693 013

288 990 955

267 633 630

254 270 429

267 634 440

86 140 327

0

9. melléklet a 2/2021. (II.10.) önkormányzati rendelethez16

Szöveges indokolás a 7.,8. mellékletekhez

I. A 2021. évi költségvetésének működési és felhalmozási célú bevételeinek és kiadásainak mérlege szöveges indokolása

A Veszprém Megyei Önkormányzat 2021. évi bevételeinek és kiadásainak mérlegét közgazdasági tagolásban a 7. melléklet mutatja be. A költségvetés főösszegén belül a költségvetési működési bevételek 563 307 827 Ft-ot jelentenek, mely kiegészül további 384 534 450 Ft működési célú finanszírozási bevétellel. A költségvetés működési bevételei tartalmazzák a megyei önkormányzat központi forrásból származó támogatását, a projektmenedzsmenti tevékenységgel összefüggő pályázati támogatásokat, továbbá a működéssel kapcsolatban közvetlenül jelentkező bevételeket. A finanszírozási bevételben a Hivatal kiadásait szolgáló irányító szervi támogatás, az államháztartáson belüli megelőlegezés címen folyósított, 2020. évben előrehozott 2021. évi állami támogatás, valamint a 2021. évben előrehozott 2022. évi állami támogatás, továbbá a 2020. évi maradvány összege jelenik meg. A maradvány tartalmazza a Veszprém Megyei Önkormányzat, valamint a Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal folyamatban lévő pályázatainak forrását, valamint az önkormányzati tevékenység biztonságos ellátásához szükséges azon forrást, melyet az önkormányzati költségvetési bevétel részben finanszíroz. A 32 350 000 Ft felhalmozási finanszírozási bevétel az év közben megvalósuló felhalmozási kiadások forrása, melynek teljes összege pályázati támogatás szerint kötött felhasználású. A működési bevételek 20 220 489 Ft összegben felhalmozási kiadások forrása. A központi költségvetésről szóló törvény alapján az önkormányzatot megillető működési célú támogatás terhére felmalmozási kiadások is megvalósíthatók. A bevételek és kiadások főösszege: 980 279 277 Ft.

II. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2021. évi költségvetésének előirányzat-felhasználási tervéről készült kimutatás szöveges indokolása

A Veszprém Megyei Önkormányzat bevételi és kiadási előirányzat felhasználási terve a 8. melléklet szerint került bemutatásra. A bevételek között megtervezett önkormányzatok működési támogatásai az Ávr. szerinti ütemezésben jelenik meg. A pályázatokból származó átvett pénzeszközök előleg formájában a projekt teljes időszakára egy összegben kerülnek az Önkormányzat számlájára utalásra, azonban felhasználásuk több évre tolódik. A finanszírozási célú bevételek és kiadások ütemezése az irányító szervi támogatás felhasználását, valamint az előző évi maradványhoz kapcsolódó kötelezettség vállalások teljesítéséhez igazodik. A felhalmozási kiadások teljesítése a pályázatból kapott támogatás ütemezéséhez igazodik. Az általános tartalék biztosít fedezetet az év közben jelentkező váratlan kiadásokra.

10. melléklet17

A Veszprém Megyei Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyleteiből, önkormányzati garanciákból és önkormányzati kezességekből fennálló kötelezettségeinek bemutatása

adatok Ft-ban

Sor-
szám

Megnevezés

2021. év

Saját bevétel és adósságot keletkeztető fizetési kötelezettség

2022. év

2023. év

2024. év

A

B

C

D

E

F

1

Helyi adóból és a települési adóból származó bevétel

0

0

0

0

2

Az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

0

0

0

0

3

Osztalék, koncessziós díj, hozambevétel

0

0

0

0

4

Tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből, vagy privatizációból származó bevétel

0

0

0

0

5

Bírság-, pótlék-, díjbevétel

0

0

0

0

6

Kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

0

0

0

0

7

Saját bevételek (1+…+6)

-

-

-

-

8

Saját bevételek (7) 50 %-a

-

-

-

-

9

Előző év(ek)ben keletkezett tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség (10+…+16)

0

0

0

0

10

Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása

0

0

0

0

11

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

0

0

0

0

12

Hitelviszonyt megtestesítő érékpapír

0

0

0

0

13

Adott váltó

0

0

0

0

14

Pénzügyi lízing

0

0

0

0

15

Halasztott fizetés

0

0

0

0

16

Kezességvállalásból eredő fizetési kötelezettség

0

0

0

0

17

Tárgyévben keletkezett, illetve keletkező, tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség (18+…+24)

0

0

0

0

18

Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása

0

0

0

0

19

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

0

0

0

0

20

Hitelviszonyt megtestesítő érékpapír

0

0

0

0

21

Adott váltó

0

0

0

0

22

Pénzügyi lízing

0

0

0

0

23

Halasztott fizetés

0

0

0

0

24

Kezességvállalásból eredő fizetési kötelezettség

0

0

0

0

25

Fizetési kötelezettség összesen (9+17)

0

0

0

0

26

Fizetési kötelezettséggel csökkentett saját bevétel (8-25)

-

-

-

-

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 18/2021. (II. 10.) MÖK határozata alapján a 2021-2022-2023-2024. években a Veszprém Megyei Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletre, önkormányzati garanciára, önkormányzati kezességre irányuló kötelezettséget nem vállal.

11. melléklet18

A Veszprém Megyei Önkormányzat európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programjai, projektjei

adatok Ft-ban

1.
EU-s projekt neve, azonosítója: "Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések Veszprém megyei foglalkoztatás-gazdaságfejlesztési együttműködés" TOP-5.1.1-15-VE1-2016-00001 kódszámú pályázat

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Eredeti

Módosított

Évenkénti üteme

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Összes bevétel,
kiadás

2021. előtt

2021. évi

2021. után

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

100 000 000

62 373 334

100 000 000

59 281 834

3 091 500

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

100 000 000

62 373 334

100 000 000

59 281 834

3 091 500

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

9.

Dologi kiadások

100 000 000

62 373 334

100 000 000

51 755 169

10 618 165

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

100 000 000

62 373 334

100 000 000

51 755 169

10 618 165

2.
EU-s projekt neve, azonosítója: "Veszprém megye esélyegyenlőségi és felzárkózási együttműködés" EFOP-1.6.3.17-2017-00009 azonosítószámú pályázat

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Eredeti

Módosított

Évenkénti üteme

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Összes bevétel,
kiadás

2021. előtt

2021. évi

2021. után

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

60 162 000

60 162 000

60 162 000

60 162 000

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

60 162 000

60 162 000

60 162 000

60 162 000

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

24 341 642

24 341 642

24 341 642

23 435 194

906 448

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4 687 946

4 687 946

4 687 946

4 181 974

505 972

9.

Dologi kiadások

29 633 145

29 633 145

29 633 145

24 552 098

5 081 047

10.

Beruházások

1 499 267

1 499 267

1 499 267

1 499 267

11.

Kiadások összesen:

60 162 000

60 162 000

60 162 000

53 668 533

6 493 467

3.
EU-s projekt neve, azonosítója: „Örvényesi strand turisztikai infrastruktúrájának kialakítása” TOP-1.2.1-16-VE1-2017-00006 azonosítószámú pályázat

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Eredeti

Módosított

Évenkénti üteme

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Összes bevétel,
kiadás

2021. előtt

2021. évi

2021. után

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

5 403 677

5 403 677

5 403 677

5 403 677

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

5 403 677

5 403 677

5 403 677

5 403 677

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

4 429 235

4 594 744

4 429 235

4 565 909

28 835

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

974 442

808 933

974 442

797 691

11 242

9.

Dologi kiadások

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

5 403 677

5 403 677

5 403 677

5 363 600

40 077

4.
EU-s projekt neve, azonosítója: „Közlekedésbiztonsági átalakítás és kerékpársáv építés Magyarpolány főterén” TOP-3.1.1-16-VE1-2017-00006 azonosítószámú pályázat

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Eredeti

Módosított

Évenkénti üteme

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Összes bevétel,
kiadás

2021. előtt

2021. évi

2021. után

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

1 260 000

1 260 000

1 260 000

1 260 000

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

1 260 000

1 260 000

1 260 000

1 260 000

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

1 032 787

1 032 787

949 314

949 314

83 473

83 473

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

227 213

227 213

208 817

208 817

18 396

18 396

9.

Dologi kiadások

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

1 260 000

1 260 000

1 158 131

1 158 131

101 869

101 869

5.
EU-s projekt neve, azonosítója: „Új bölcsőde építése Vaszar községben” TOP-1.4.1-19-VE1-2019-00003 azonosítószámú pályázat

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Eredeti

Módosított

Évenkénti üteme

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Összes bevétel,
kiadás

2021. előtt

2021. évi

2021. után

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

4 993 500

4 993 500

4 993 500

4 993 500

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

4 993 500

4 993 500

4 993 500

4 993 500

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

4 250 000

4 306 049

1 901 294

1 901 294

2 174 976

2 174 976

173 730

229 779

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

743 500

687 451

314 714

314 714

337 128

337 128

91 658

35 609

9.

Dologi kiadások

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

4 993 500

4 993 500

2 216 008

2 216 008

2 512 104

2 512 104

265 388

265 388

6.
EU-s projekt neve, azonosítója: „Új mini bölcsőde építése Mihályháza településen” TOP-1.4.1-19-VE1-2019-00016 azonosítószámú pályázat

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Eredeti

Módosított

Évenkénti üteme

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Összes bevétel,
kiadás

2021. előtt

2021. évi

2021. után

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

4 500 000

4 500 000

4 500 000

4 500 000

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

4 500 000

4 500 000

4 500 000

4 500 000

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

3 829 787

3 829 787

2 003 154

2 003 154

1 826 633

1 826 633

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

670 213

670 213

331 677

331 677

338 536

338 536

9.

Dologi kiadások

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

4 500 000

4 500 000

2 334 831

2 334 831

2 165 169

2 165 169

7.
EU-s projekt neve, azonosítója: „Minibölcsőde kialakítása Csót községben” TOP-1.4.1-19-VE1-2019-00017 azonosítószámú pályázat

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Eredeti

Módosított

Évenkénti üteme

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Összes bevétel,
kiadás

2021. előtt

2021. évi

2021. után

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

2 300 000

2 300 000

2 300 000

2 300 000

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

2 300 000

2 300 000

2 300 000

2 300 000

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

1 960 000

1 960 000

511 376

511 376

1 144 944

1 144 944

303 680

303 680

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

340 000

340 000

83 802

83 802

177 456

177 456

78 742

78 742

9.

Dologi kiadások

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

2 300 000

2 300 000

595 178

595 178

1 322 400

1 322 400

382 422

382 422

8.
EU-s projekt neve, azonosítója: „Minibölcsődei férőhelyek kialakítása Noszlop településen” TOP-1.4.1-19-VE1-2019-00014 azonosítószámú pályázat

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Eredeti

Módosított

Évenkénti üteme

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Összes bevétel,
kiadás

2021. előtt

2021. évi

2021. után

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

2 820 000

2 820 000

2 820 000

2 820 000

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

2 820 000

2 820 000

2 820 000

2 820 000

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

2 400 000

2 456 723

774 162

780 498

1 014 029

1 064 416

611 809

611 809

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

420 000

363 277

135 486

127 863

161 580

161 580

73 834

73 834

9.

Dologi kiadások

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

2 820 000

2 820 000

909 648

908 361

1 175 609

1 225 996

685 643

685 643

9.
EU-s projekt neve, azonosítója: „Szociális étkeztetés infrastrukturális fejlesztése Lovászpatonán” TOP-4.2.1-16-VE1-2019-00008 azonosítószámú pályázat

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Eredeti

Módosított

Évenkénti üteme

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Összes bevétel,
kiadás

2021. előtt

2021. évi

2021. után

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

986 530

986 530

986 530

986 530

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

986 530

986 530

986 530

986 530

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

854 136

854 136

192 500

192 500

661 636

661 636

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

132 394

132 394

29 840

29 840

102 554

102 554

9.

Dologi kiadások

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

986 530

986 530

222 340

222 340

764 190

764 190

10.
EU-s projekt neve, azonosítója: "Egészségház építése Balatonfőkajáron" TOP-4.1.1-16-VE1-2017-00007 azonosítószámú pályázat

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Eredeti

Módosított

Évenkénti üteme

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Összes bevétel,
kiadás

2021. előtt

2021. évi

2021. után

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

900 000

900 000

900 000

900 000

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

900 000

900 000

900 000

900 000

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

779 221

779 221

532 803

532 803

246 418

246 418

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

120 779

120 779

82 584

82 584

38 195

38 195

9.

Dologi kiadások

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

900 000

900 000

615 387

615 387

284 613

284 613

11.
EU-s projekt neve, azonosítója: "Ébresszük újra Somlót" TOP-5.3.2-17-VE1-2020-00001 azonosítószámú pályázat

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Eredeti

Módosított

Évenkénti üteme

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Összes bevétel,
kiadás

2021. előtt

2021. évi

2021. után

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

4 995 900

4 995 900

4 995 900

4 995 900

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

4 995 900

4 995 900

4 995 900

4 995 900

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

1 077 900

1 077 900

538 950

538 950

538 950

538 950

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

167 100

167 100

83 550

83 550

83 550

83 550

9.

Dologi kiadások

3 750 900

3 750 900

1 500 000

1 500 000

2 250 900

2 250 900

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

4 995 900

4 995 900

1 500 000

1 500 000

2 873 400

2 873 400

622 500

622 500

12.
EU-s projekt neve, azonosítója: "A 2021-27 tervezési időszak stratégia dokumentumok (területfejlesztési koncepció felülvizsgálata, ITP, kerékpárforgalmi főhálózati terv) kidolgozása Veszprém megyében" TOP-1.5.1-20-2020-00023 azonosítószámú pályázat

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Eredeti

Módosított

Évenkénti üteme

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Összes bevétel,
kiadás

2021. előtt

2021. évi

2021. után

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

18 409 806

18 409 806

18 409 806

18 409 806

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

18 409 806

18 409 806

18 409 806

18 409 806

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

9.

Dologi kiadások

18 409 806

18 409 806

18 409 806

18 409 806

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

18 409 806

18 409 806

18 409 806

18 409 806

13.
EU-s projekt neve, azonosítója: "Óvodai és bölcsődei fejlesztések Megalapozó dokumentumainak elkészítése Veszprém megyében" TOP-1.5.1-20-2021-00030 azonosítószámú pályázat

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Eredeti

Módosított

Évenkénti üteme

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Összes bevétel,
kiadás

2021. előtt

2021. évi

2021. után

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

125 000

125 000

125 000

125 000

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

125 000

125 000

125 000

125 000

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

9.

Dologi kiadások

125 000

125 000

41 500

71 882

83 500

53 118

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

125 000

125 000

41 500

71 882

83 500

53 118

14.
EU-s projekt neve, azonosítója: "Energiahatékonysági fejlesztések előkészítése Veszprém megyében" TOP-1.5.1-20-2021-00033 azonosítószámú pályázat

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Eredeti

Módosított

Évenkénti üteme

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Összes bevétel,
kiadás

2021. előtt

2021. évi

2021. után

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

82 936 410

82 936 410

82 936 410

82 936 410

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

82 936 410

82 936 410

82 936 410

82 936 410

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

9.

Dologi kiadások

82 936 410

82 936 410

719 710

719 710

82 216 700

82 216 700

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

82 936 410

82 936 410

719 710

719 710

82 216 700

82 216 700

15.
EU-s projekt neve, azonosítója: "Felszíni csapadékvíz elvezető hálózatok tervezési térképének előkészítése és a TOP Plusz indítása Veszprém megyében" TOP-1.5.1-20-2021-00032 azonosítószámú pályázat

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Eredeti

Módosított

Évenkénti üteme

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Összes bevétel,
kiadás

2021. előtt

2021. évi

2021. után

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

58 354 710

43 369 910

58 354 710

43 369 910

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

58 354 710

43 369 910

58 354 710

43 369 910

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

9.

Dologi kiadások

58 354 710

43 369 910

58 354 710

43 369 910

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

58 354 710

43 369 910

58 354 710

43 369 910

16.
EU-s projekt neve, azonosítója: "OKOS város - OKOS kistérségi közösségi kerékpárrendszer tanulmányi terveinek elkészítése " TOP-1.5.1-20-2021-00037 azonosítószámú pályázat

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Eredeti

Módosított

Évenkénti üteme

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Összes bevétel,
kiadás

2021. előtt

2021. évi

2021. után

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

24 375 000

24 375 000

24 375 000

24 375 000

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

24 375 000

24 375 000

24 375 000

24 375 000

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

9.

Dologi kiadások

24 375 000

24 375 000

12 291 500

12 291 500

12 083 500

12 083 500

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

24 375 000

24 375 000

12 291 500

12 291 500

12 083 500

12 083 500

16.
EU-s projekt neve, azonosítója: „Veszprém megye keleti kincseinek őrzői” TOP-5.3.2-17-VE1-2021-00003 – „Veszprém megye keleti kincseinek őrzői” azonosítószámú pályázat

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Eredeti

Módosított

Évenkénti üteme

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Összes bevétel,
kiadás

2021. előtt

2021. évi

2021. után

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

10 000 006

10 000 006

10 000 006

10 000 006

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

10 000 006

10 000 006

10 000 006

10 000 006

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

4 108 480

4 108 480

505 054

505 054

3 603 426

3 603 426

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

636 816

636 816

78 283

78 283

558 533

558 533

9.

Dologi kiadások

5 254 710

5 254 710

5 254 710

5 254 710

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

10 000 006

10 000 006

583 337

583 337

9 416 669

9 416 669

12. melléklet19

A Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programjai, projektjei

adatok Ft-ban

1.
EU-s projekt neve, azonosítója: "Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések Veszprém megyei foglalkoztatás-gazdaságfejlesztési együttműködés" TOP-5.1.1-15-VE1-2016-00001 kódszámú pályázat

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Eredeti

Módosított

Évenkénti üteme

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Összes bevétel,
kiadás

2021. előtt

2021. évi

2021. után

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

96 250 000

139 849 937

96 250 000

124 268 166

15 581 771

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

96 250 000

139 849 937

96 250 000

124 268 166

15 581 771

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

65 536 884

105 657 934

65 536 884

76 918 863

28 739 071

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

17 269 770

20 128 197

17 269 770

14 895 828

5 235 369

9.

Dologi kiadások

7 519 686

3 960 442

7 519 686

2 673 639

1 235 176

10.

Beruházások

5 923 660

10 103 364

5 923 660

8 570 026

1 584 965

11.

Kiadások összesen:

96 250 000

139 849 937

96 250 000

103 058 356

36 794 581

2.
EU-s projekt neve, azonosítója: "A 2021-27 tervezési időszak stratégia dokumentumok (területfejlesztési koncepció felülvizsgálata, ITP, kerékpárforgalmi főhálózati terv) kidolgozása Veszprém megyében"
TOP-1.5.1-20-2020-00023 azonosítószámú pályázat

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Eredeti

Módosított

Évenkénti üteme

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Összes bevétel,
kiadás

2021. előtt

2021. évi

2021. után

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

11 590 194

11 590 194

11 590 194

11 590 194

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

11 590 194

11 590 194

11 590 194

11 590 194

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

10 034 800

10 034 800

2 283 474

2 283 474

7 751 326

7 751 326

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 555 394

1 555 394

353 940

353 940

1 201 454

1 201 454

9.

Dologi kiadások

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

11 590 194

11 590 194

2 637 414

2 637 414

8 952 780

8 952 780

3.
EU-s projekt neve, azonosítója: "Óvodai és bölcsődei fejlesztések Megalapozó dokumentumainak elkészítése Veszprém megyében" TOP-1.5.1-20-2021-00030 azonosítószámú pályázat

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Eredeti

Módosított

Évenkénti üteme

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Összes bevétel,
kiadás

2021. előtt

2021. évi

2021. után

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

24 875 000

24 875 000

24 875 000

24 875 000

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

24 875 000

24 875 000

24 875 000

24 875 000

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

21 536 797

21 536 797

19 249 579

19 249 579

2 287 218

2 287 218

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 338 203

3 338 203

2 983 681

2 983 681

354 522

354 522

9.

Dologi kiadások

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

24 875 000

24 875 000

22 233 260

22 233 260

2 641 740

2 641 740

4.
EU-s projekt neve, azonosítója: "Energiahatékonysági fejlesztések előkészítése Veszprém megyében" TOP-1.5.1-20-2021-00033 azonosítószámú pályázat

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Eredeti

Módosított

Évenkénti üteme

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Összes bevétel,
kiadás

2021. előtt

2021. évi

2021. után

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

2 063 590

2 063 590

2 063 590

2 063 590

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

2 063 590

2 063 590

2 063 590

2 063 590

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

1 786 658

1 786 658

735 600

735 600

1 051 058

1 051 058

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

276 932

276 932

114 020

114 020

162 912

162 912

9.

Dologi kiadások

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

2 063 590

2 063 590

849 620

849 620

1 213 970

1 213 970

5.
EU-s projekt neve, azonosítója: "Felszíni csapadékvíz elvezető hálózatok tervezési térképének előkészítése és a TOP Plusz indítása Veszprém megyében" TOP-1.5.1-20-2021-00032 azonosítószámú pályázat

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Eredeti

Módosított

Évenkénti üteme

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Összes bevétel,
kiadás

2021. előtt

2021. évi

2021. után

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

11 645 290

26 630 090

11 645 290

26 630 090

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

11 645 290

26 630 090

11 645 290

26 630 090

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

10 082 503

23 065 242

5 930 883

5 930 883

4 151 620

17 134 359

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 562 787

3 564 848

919 287

919 287

643 500

2 645 561

9.

Dologi kiadások

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

11 645 290

26 630 090

6 850 170

6 850 170

4 795 120

19 779 920

6.
EU-s projekt neve, azonosítója: "OKOS város - OKOS kistérségi közösségi kerékpárrendszer tanulmányi terveinek elkészítése " TOP-1.5.1-20-2021-00037 azonosítószámú pályázat

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Eredeti

Módosított

Évenkénti üteme

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Összes bevétel,
kiadás

2021. előtt

2021. évi

2021. után

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

Saját erő

2.

EU-s forrás

625 000

625 000

625 000

625 000

3.

Társfinanszírozás

4.

Hitel

5.

Egyéb forrás

6.

Források összesen:

625 000

625 000

625 000

625 000

Kiadások, költségek

7.

Személyi juttatások

541 125

541 125

341 169

341 169

199 956

199 956

8.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

83 875

83 875

52 881

52 881

30 994

30 994

9.

Dologi kiadások

10.

Beruházások

11.

Kiadások összesen:

625 000

625 000

394 050

394 050

230 950

230 950

13. melléklet20

A Veszprém Megyei Önkormányzat többéves kihatással járó döntéseinek előirányzat szükséglete 2021. és az azt követő években

adatok Ft-ban

Sor-szám

Megnevezés

Éves hatása a további években

2021. év

2022. év

2023.

A

B

C

D

E

I.

Működési kapacitás növekedés miatti és egyéb többletkiadások

1

„Új bölcsőde építése Vaszar községben” TOP-1.4.1-19-VE1-2019-00003 azonosítószámú pályázat

2 512 104

265 388

2

„Minibölcsőde kialakítása Csót községben” TOP-1.4.1-19-VE1-2019-00017 azonosítószámú pályázat

1 322 400

382 422

3

„Minibölcsődei férőhelyek kialakítása Noszlop településen” TOP-1.4.1-19-VE1-2019-00014 azonosítószámú pályázat

1 225 996

685 643

4

Ébresszük újra Somlót TOP-5.3.2-17-VE1-2020-00001 azonosítószámú pályázat

2 873 400

622 500

5

"Óvodai és bölcsődei fejlesztések Megalapozó dokumentumainak elkészítése Veszprém megyében" TOP-1.5.1-20-2021-00030 azonosítószámú pályázat (Veszprém Megyei Önkormányzat költségvetésében)

71 882

53 118

6

"Óvodai és bölcsődei fejlesztések Megalapozó dokumentumainak elkészítése Veszprém megyében" TOP-1.5.1-20-2021-00030 azonosítószámú pályázat (Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal költségvetésében)

22 233 260

2 641 740

7

"Felszíni csapadékvíz elvezető hálózatok tervezési térképének előkészítése és a TOP Plusz indítása Veszprém megyében" TOP-1.5.1-20-2021-00032 (Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal költségvetésében)

6 850 170

19 779 920

8

"Energiahatékonysági fejlesztések előkészítése Veszprém megyében" TOP-1.5.1-20-2021-00033 (Veszprém Megyei Önkormányzat költségvetésében)

719 710

82 216 700

9

"Energiahatékonysági fejlesztések előkészítése Veszprém megyében" TOP-1.5.1-20-2021-00033 (Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal költségvetésében)

849 620

1 213 970

10

"OKOS város - OKOS kistérségi közösségi kerékpárrendszer tanulmányi terveinek elkészítése " TOP-1.5.1-20-2021-00037 (Veszprém Megyei Önkormányzat költségvetésében)

12 291 500

12 083 500

11

"OKOS város - OKOS kistérségi közösségi kerékpárrendszer tanulmányi terveinek elkészítése " TOP-1.5.1-20-2021-00037 (Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal költségvetésében)

394 050

230 950

12

„Veszprém megye keleti kincseinek őrzői” TOP-5.3.2-17-VE1-2021-00003 (Veszprém Megyei Önkormányzat költségvetésében)

583 337

8 252 930

1 163 739

Összesen:

51 927 429

128 428 781

1 163 739

II.

Felhalmozási kiadással összefüggő többletkiadások

0

0

0

Összesen:

0

0

0

III.

Mindösszesen:

51 927 429

128 428 781

1 163 739

1

Az önkormányzati rendeletet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 4/2022. (V. 2.) önkormányzati rendelete 6. §-a hatályon kívül helyezte 2022. május 5. napjával.

2

A 2. § (1) bekezdése a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 5/2021. (VII. 13.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2021. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2021. (XI. 26.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/2021. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 1/2022. (II. 15.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

A 3. § címe a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 5/2021. (VII. 13.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

4

A 3. § (3) bekezdése a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2021. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (3) bekezdése a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2021. (XI. 26.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (3) bekezdése a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/2021. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. § (3) bekezdése a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 1/2022. (II. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

5

A 3. § (4) bekezdése a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2021. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (4) bekezdése a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2021. (XI. 26.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (4) bekezdése a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/2021. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 3. § (5) bekezdése a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2021. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (5) bekezdése a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2021. (XI. 26.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (5) bekezdése a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 1/2022. (II. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 3. § (6) bekezdése a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2021. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (6) bekezdése a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2021. (XI. 26.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (6) bekezdése a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/2021. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. § (6) bekezdése a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 1/2022. (II. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

8

Az 1. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 5/2021. (VII. 13.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2021. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2021. (XI. 26.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/2021. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 1/2022. (II. 15.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 2. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 5/2021. (VII. 13.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2021. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2021. (XI. 26.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/2021. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 1/2022. (II. 15.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

10

A 3. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 5/2021. (VII. 13.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2021. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2021. (XI. 26.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/2021. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 1/2022. (II. 15.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 4. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 5/2021. (VII. 13.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2021. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2021. (XI. 26.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/2021. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

12

Az 5. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 5/2021. (VII. 13.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2021. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2021. (XI. 26.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 1/2022. (II. 15.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 6. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 5/2021. (VII. 13.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2021. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2021. (XI. 26.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/2021. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 1/2022. (II. 15.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 7. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 5/2021. (VII. 13.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2021. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2021. (XI. 26.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/2021. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 1/2022. (II. 15.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 8. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 5/2021. (VII. 13.) önkormányzati rendelete 3. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2021. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2021. (XI. 26.) önkormányzati rendelete 3. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/2021. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 1/2022. (II. 15.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

16

A 9. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 5/2021. (VII. 13.) önkormányzati rendelete 3. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2021. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2021. (XI. 26.) önkormányzati rendelete 3. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/2021. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 3. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

17

A 10. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 5/2021. (VII. 13.) önkormányzati rendelete 3. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.

18

A 11. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 5/2021. (VII. 13.) önkormányzati rendelete 3. § (11) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2021. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/2021. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 3. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.

19

A 12. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 5/2021. (VII. 13.) önkormányzati rendelete 3. § (12) bekezdésével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2021. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (11) bekezdésével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2021. (XI. 26.) önkormányzati rendelete 3. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/2021. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 3. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.

20

A 13. mellékletet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 5/2021. (VII. 13.) önkormányzati rendelete 3. § (13) bekezdése iktatta be. A 13. melléklet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/2021. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 3. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.