Accessibility Tools

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS

A Veszprém Megyei Önkormányzat, valamint a Veszprém Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány nevében ezúton szeretnénk kifejezni köszönetünket és nagyrabecsülésünket Önöknek a rengeteg felajánlásért, amik a TEGYÉL HOZZÁ TE is felhívásunk kapcsán beérkezett hozzánk. A gyerekek számára nagy meglepetést és örömet okozott a sok finomság, amit a csomagok rejtettek.

Köszönjük, hogy számíthattunk Önökre!

image001

Karitász Jelenlét Pont nyílt Pápán

A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász a veszprémi után Pápán, a Szent Anna plébánia épületében nyitotta meg második Jelenlét Pontját. Az iroda a városban és a térségében élő rászorulók ellátását és az adományok begyűjtését is koordinálja mostantól.

Az avatóünnepségen a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke úgy fogalmazott: a keresztény ember nem szabad, hogy borúlátó legyen, Isten mindig reményt ad, képessé teszi, hogy tudja szeretni társait, ezt jól tudják a Katolikus Karitász munkatársai is szerte az országban. Segítenek, ahol szükség van, mert vallják, a szeretet gyümölcse a szolgálat, szolgálni embertársainkat a rászorulókat. Polgárdy Imre kiemelte: „nemcsak tárgyi segítséget, hanem bátorítást és néhány jó szót is kapnak mindazoknak, akik betérnek ide. A háború is bebizonyította, hogy van az a helyzet, amikor egy kedves gesztus, egy bíztató mosoly vagy néhány jó szó többet ér, mint egy falat kenyér”.
Dr. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere azt mondta: nekünk egy városunk és egy közösségünk van és ebben a közösségben mindig vannak gyengék és mindig vannak, akik meglátják az elesetteket.
Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos elnöke kiemelte: 10 éve hozták létre az első jelenlét pontokat a fővárosban, és már egyre több egyházmegye vette át ezt a kezdeményezést. A cél az volt, hogy közelebb kerüljenek az emberekhez, biztosítsák a gyorsabb elérést, és azt hogy a rászorulók mindig kapjanak segítséget.

Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója arról beszélt, hogy Dr. Udvardy György érsek biztatására hozták létre elsőként a veszprémi, majd most a második pápai jelenlét pontot. Szólt arról is:  17 éven keresztül szolgált plébánosként a városban, és tudja, hogy az ott dolgozó más felekezetű lelkészek milyen fontos munkát végeznek az elesettek megsegítésében. A közös munka koordinálásának is jó terep lehet a jövőben a most megnyílt iroda. A pápai Jelenlét Pontot a veszprémi érsek szentelte fel, a főpásztor úgy fogalmazott: a karitatív tevékenység nem lelkünk megnyugtatása, hanem Krisztusi cselekvés, Krisztus megtestesülése az emberek között.

A pápai Jelenlét Pont hétfőn, szerdán és pénteken délelőttönként, a hét többi napján pedig délután várja a rászorulókat és az adományozókat az Anna tér 9. szám alatt.

karitasz1

karitasz2

karitasz3

karitasz4

karitsz5

Erdélyi fiatalok táboroznak Csopakon

Erdélyi diákokkal találkozott kedden délelőtt a csopaki üdülőfaluban a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és alelnöke. Polgárdy Imre és Vörösmarty Éva ezúttal sem érkeztek üres kézzel, édességekkel teli hátizsákokat vittek a közel harminc Kovászna megyei fiatalnak.

Az iskolás gyermekek és kísérőik múlt hét közepén érkeztek a magyar tengerhez Veszprém megye erdélyi testvérmegyéjének, Kovászna megye településeiről (a többi között Sepsiszentgyörgyről, Kommandóról, Kézdivásárhelyről, Kézdiszentlélekről ) és egy hetet nyaralnak itt. Jutalomként kapták a táborozást, hiszen az iskolai tanévet jó tanulmányi eredménnyel és példamutató magatartással zárták.

Napjaik izgalmasan telnek: sokat fürödtek a Balatonban, jártak a kislődi kalandparkban, fagyiztak valamint rendőrségi bemutatót is megnézhettek a tábor területén.

A Veszprém Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány jóvoltából július 23. és augusztus 2. között idén összesen 54 hátrányos helyzetű gyermekek (11-17 éves korú) táborozhat Csopakon. Az erdélyi gyerekek után a következő egyhetes turnusban a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász által kiválasztott hátrányos helyzetű megyebeli fiatalok érkeznek majd a csopaki táborba.

tabor1

tabor2

tabor3

tabor4

Veszprém megye Keleti Kapuja Fesztivál

A Veszprém Megyei Önkormányzat „Veszprém megye keleti kincseinek őrzői” című projektje keretében elsőízben rendezték meg a Veszprém megye Keleti Kapuja Fesztivált.

A várpalotai Thury-vár előtti téren színpadi programok, termelői vásár, kézműves foglalkozás és mesesarok is várta a családokat. A délután folyamán színpadra lépett a többi között a Kiskalász Zenekar, a Várpalotai Bányász Fúvós Zenekar és a Cserregő Néptáncegyüttes.

A fesztivál közönségét Campanari-Talabér Márta Várpalota polgármestere és a megyei közgyűlés elnöke is köszöntötte. Polgárdy Imre kiemelte: a Várpalotai járás települései erős közösségeket hoztak létre az elmúlt évszázadokban, évtizedekben. A térség települései igyekeznek időről-időre fel is mutatni a nagyközönségnek, a megyében élőknek azokat az értékeket, amelyekre a legbüszkébbek a helyiek. „ Ezzel a fesztivállal nekünk is az volt a célunk, hogy felmutassuk a várpalotai térség értékeit, kincseit, közelebb hozzuk ezt a járást a megyében élőkhöz és az ide érkezőkhöz, de azért is szerveztük ezt a mai programot, hogy újabb találkozási pontot jelöljünk ki Veszprém megye térképén”- fogalmazott a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Polgárdy Imre.

varpalota1

varpalota2

varpalota3

varpalota4

varpalota5

varpalota6

 

 

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30