header1

Hírek

Balatonfüred lesz a díszvendég

Balatonfüred lesz a 2020. évi Megyebál díszvendége. Örömmel és büszkeséggel jönnek a rangos társadalmi eseményre és mutatják meg a település kincseit, értékeit- fogalmazott a program sajtótájékoztatóján a tóparti város polgármestere. Bóka István elmondta: filmvetítéssel, kiállítással és bormustrával is készülnek a megyebálra, az esten fellép majd a város fúvószenekara és a Füred Dixieland Band valamint Kéri Kitty és Figula János zenés-verses összeállítását is láthatják a bál vendégei február 8-án a Megyeháza Szent István termében.
Nemes célként a báli tombolabevételből a balatonfüredi óvodák alapítványainak támogatását tűzték ki a szervezők.
Polgárdy Imre a megyei közgyűlés elnöke emlékeztetett: 2015-ben élesztették fel a megyebálok hagyományát, a társadalmi eseményt 5. éve a megyei napilappal közösen szervezik meg. A megyebállal nemcsak hagyományt teremtettek és őriznek, hanem tovább építik, erősítik a megye közösségét.
A Napló társadalmi szerepvállalásának fontos részét képezi, hogy részt vegyen hasonló programok szervezésében, jótékonysági akciókban, hiszen egy szerkesztőség nemcsak újságot ír, hanem kultúrát is terjeszt- hangsúlyozta a Napló főszerkesztője. Néző László elmondta azt is: a megyebálra a megyei napilap pápai, ajkai, tapolcai és veszprémi ügyfélszolgálati irodáiban lehet regisztrálni, jegyeket vásárolni. A jótékonysági céllal zajló tombolasorsolásra a szervezők várják cégek és magánszemélyek tárgyi felajánlásait.

megyebál

Demel Eszter karnagy vezetésével a Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar adott koncertet a Megyeháza Szent István termében, a Veszprém Megyei Önkormányzat hagyományos újévköszöntő fogadásán a többi között Bartók és Händel műveit játszották a meghívott vendégeknek.

Veszprémből indult a Karitász jótékonysági akciója

A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász hagyományosan minden év decemberében csatlakozik az Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akcióhoz, amely idén Veszprémből indult. A résztvevők gyertyákkal világították be a Szentháromság teret, ahol minden egyes égő gyertya a nélkülözőkkel való sorsvállalást jelképezi.

A Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal,
a Magyar Építészek Veszprém Megyei Kamarája,
a Magyar Urbanisztikai Társaság és
az Alsóőrs Község Önkormányzata közös rendezvénye 
a

2019. november 26-án

Alsóőrsön tartandó szakmai nap.

Bővebben...

Megtartotta alakuló ülését a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése

A 17 tagú testületnek az ülésen jelen lévő 16 tagja ismét Polgárdy Imrét választotta a megyegyűlés elnökének, aki így 2. ciklusát kezdheti meg a megyei önkormányzat élén. A megyegyűlésben helyet foglaló képviselők esküt is tettek a Megyeháza Szent István-termében.

4. alkalommal szervezi közösen a Megyefutást a Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Sportszövetség. Az egyébként több évtizedes hagyományokkal rendelkező program részleteit sajtótájékoztató keretében ismertette Polgárdy Imre a megyegyűlés elnöke és Molnár Péter a Megyei Sportszövetség elnöke.

Kerékpáros kiegészítőket kaptak a szentkirályszabadjai iskolások a Veszprém Megyei Önkormányzattól

Az elmúlt években a Veszprém megyei iskolák valósítottak meg legnagyobb arányban diáksportnapot, ezért 2019-ben Veszprém megye kapta a legaktívabb megyének járó díjat. Az elismerést Polgárdy Imre a megyei közgyűlés elnöke vette át pénteken Budapesten, az Európai Diáksport Napja rendezvényen.

Kihirdették a Veszprém Megyei Önkormányzat által meghirdetett fotópályázat győzteseit

Kisorsolták a Veszprém Megyei listát állító jelölő szervezetek sorrendjét a szavazólapon.

Világháborús emlékművet avattak a hazáért halt porvai lakosok emlékére

porva4Ez az emlékhely az életnek üzen. Azt üzeni: ha felejtünk, és nem törődünk a múlttal, önmagunk ellen vétkezünk. De ahol az emberek összefognak, és az emlékeket féltőn megóvják, ott az élet győz a felejtés felett. Csak annak a nemzetnek van jövője, amely ismeri a föláldozott élet értékét- fogalmazott az I. és II. világháború porvai áldozatai tiszteletére készült emlékmű avatásán a Veszprém megyei közgyűlés elnöke. Polgárdy Imre arról is szólt: minden egyes kioltott életet meg kell gyászolnunk, fel kell idézni az egyes ember sorsát, és tudatosítani a nemzet veszteségének mértékét.