header1

"A koronák újra együtt" jelszóval a Viski Zöld Falusi Turizmus Szövetség és a Viski Városi Önkormányzat 2016. június 25-26-án ünnepséget szervezett.


A rendezvény célja a máramarosi koronavárosok kapcsolatának felelevenítése, kultúrájának bemutatása és a szétszakított részek újra egymásra találása volt.
Hajovics Jaroszláv, a település polgármestere és Ötvös Ida, a Zöld Falusi Turizmus Szövetség elnöke meghívásának eleget téve a Veszprém Megyei Önkormányzat részéről Polgárdy Imre a megyei közgyűlés elnöke, valamint Dr. Imre László megyei jegyző vett részt a rendezvényen.
A Veszprém Megyei Önkormányzat már hosszú évek óta ápol kapcsolatot a kárpátaljai Visk községgel, és annak Zöld Falusi Turizmus Szövetségével. Hivatalos együttműködési megállapodás aláírására ez idáig nem került sor.
Az idei év rendezvényének egyik jelentős eseménye volt annak a szándéknyilatkozatnak az ünnepélyes aláírása, melyet Kárpátalja Megye Állami Közigazgatása (Ukrajna) részéről Hennagyij Moszkál kormányzó, Kárpátaljai Területi Közigazgatási Hivatal elnöke, és a Veszprém Megyei Önkormányzat nevében Polgárdy Imre a megyei közgyűlés elnöke írt alá partnerkapcsolat létesítéséről, Kárpátalja és Veszprém megye közötti kapcsolat fejlesztése, megerősítése érdekében. A szándéknyilatkozat aláírására is Visken került sor.
Visk a felső Tisza vidék egykori 5 koronavárosának egyike. Festői szépségű máramarosi hegyek tövében fekszik a Tisza partján. A megyei delegáció tagjait lenyűgözte az ott élő emberek vendégszeretete, a táj és a természeti adottságok szépsége, a történelmi emlékhelyek gazdagsága, melyek ezer szállal kötődnek hazánkhoz. Veszprém megye vezetése jó szívvel ajánlja minden kedves érdeklődő figyelmébe, hogy ismerjék meg Kárpátalját, és látogassanak el Viskre!

visk03

visk01

visk02