Otthont és hazát építeni imádságból, éneklésből

2018. július 22.

Átadták a megyebál jótékonysági bevételét

A petrozsényi Jézus Szíve kápolna felújítására fordítják a 2018. évi Megyebál jótékonysági bevételét.

A négyszázezer forint összegű támogatást a nagy hagyományokkal rendelkező társasági esemény szervezői képviseletében Polgárdy Imre a megyegyűlés elnöke, Campanari-Talabér Márta Várpalota polgármestere valamint Néző László a Napló főszerkesztője adták át a VI. Balatoni Csillagösvény Missziós Körút sajtótájékoztatóján Szász János pápai káplán, petrozsényi plébánosnak. Petrozsényben, az egykori ferences nővérek zárdájában működik jelenleg a Böjte Csaba nevével fémjelzett Dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik gyermekotthona, a kápolna ehhez a létesítményhez tartozik. A kápolna felújítása már elkezdődött, de sok még a tennivaló, hiszen az templom környékét is szeretnék idővel rendbe tenni- jelezte a petrozsényi plébános.
Böjte Csaba ferences szerzetes a Magyar Örökség- díjas marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkarral érkezett Veszprém megyébe, a gyermekek a VI. Balatoni Csillagösvény Missziós Körút keretében több tóparti városban is adnak koncertet, és szabadtéri szentmiséken is közreműködnek. A missziós program keretében először látogattak Balatonfűzfőre. Böjte Csaba a missziós körút sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hisz abban, hogy jókedvből, imádságból, éneklésből lehet otthont, hazát építeni. A ferences szerzetes felhívta a figyelmet arra is, hogy a Családok évében az anyaországban élő magyarokkal szeretnék megünnepelni a Szent Ferenc Alapítvány 25 éves jubileumát. A jeles évforduló alkalmából „Jobb velünk a világ” címmel szerveznek nagyszabású rendezvényt a Papp László Budapest Sportarénában, ahol neves hazai előadók lépnek fel, a programra mintegy félezer árva is érkezik az erdélyi Böjte féle gyermekotthonokból.

 

petrozseny1  petrozseny3  petrozseny4 
     
 petrozseny5  petrozseny6  

Összes hír 2009-től 2021-ig

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30