Accessibility Tools

Javaslatokat vár a Veszprém Megye Érdemrendje kitüntetésre Önkormányzatunk

A Veszprém Megyei Önkormányzat 2022. június 30. napjáig javaslatokat vár a Veszprém Megye Érdemrendje kitüntetés adományozására, a megye életében a közösség javára kifejtett kimagaslóan és tartósan eredményes tevékenység, valamint a megye fejlődése, gyarapodása és hírnevének öregbítése érdekében kifejtett tevékenység elismerése érdekében.
A kitüntetés adományozását írásban bárki kezdeményezheti, lakóhelyétől függetlenül. A kezdeményező lehet magánszemély, jogi személy, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet is. A kitüntetések adományozására vonatkozó részletes felhívás megtalálható a Felhívások menüpont alatt.

Veszprém megye Keleti Kapuja Fesztivál

A Veszprém Megyei Önkormányzat „Veszprém megye keleti kincseinek őrzői” című projektje keretében elsőízben rendezték meg a Veszprém megye Keleti Kapuja Fesztivált.

A várpalotai Thury-vár előtti téren színpadi programok, termelői vásár, kézműves foglalkozás és mesesarok is várta a családokat. A délután folyamán színpadra lépett a többi között a Kiskalász Zenekar, a Várpalotai Bányász Fúvós Zenekar és a Cserregő Néptáncegyüttes.

A fesztivál közönségét Campanari-Talabér Márta Várpalota polgármestere és a megyei közgyűlés elnöke is köszöntötte. Polgárdy Imre kiemelte: a Várpalotai járás települései erős közösségeket hoztak létre az elmúlt évszázadokban, évtizedekben. A térség települései igyekeznek időről-időre fel is mutatni a nagyközönségnek, a megyében élőknek azokat az értékeket, amelyekre a legbüszkébbek a helyiek. „ Ezzel a fesztivállal nekünk is az volt a célunk, hogy felmutassuk a várpalotai térség értékeit, kincseit, közelebb hozzuk ezt a járást a megyében élőkhöz és az ide érkezőkhöz, de azért is szerveztük ezt a mai programot, hogy újabb találkozási pontot jelöljünk ki Veszprém megye térképén”- fogalmazott a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Polgárdy Imre.

varpalota1

varpalota2

varpalota3

varpalota4

varpalota5

varpalota6

 

 

Veszprém Megye Keleti Kapuja Fesztivál

Várunk minden kedves érdeklődőt 2022. május 21-én, szombaton Várpalotán, a Thury-várnál megrendezésre kerülő Veszprém Megye Keleti Kapuja Fesztiválra!

fesztival2022

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30