Műhelycsarnok átadás Kókai Tömítéstechnikai Kft.-nél

2011. augusztus 11.
Közel 250 millió forintos beruházással bővítette meglévő műhelycsarnokát az ajkai térség egyik legnagyobb foglalkoztatója,
a Kókai Tömítéstechnikai Kft.
 
A Kókai Tömítéstechnikai Kft. 99.795.331 forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el a Közép-dunántúli Operatív Program „Telephelyfejlesztés” pályázata keretében a „Műszaki gumiipari gyártókapacitás elhelyezéséhez szükséges műhelycsarnok bővítés” című projekt megvalósítására. A beruházás keretében kibővített csarnokot ünnepélyes keretek között adták át Ajkán, a vállalkozás telephelyén.
A Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tagja, a Veszprém Megyei Önkormányzat elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a Közép-Dunántúli Operatív Program „Telephelyfejlesztés” elnevezésű pályázatán a régió 133 kis-és közepes vállalkozása nyert el vissza nem térítendő forrást több mint 7 milliárd forint összértékben. Ebből Veszprém megyében 42 vállalkozás jutott 2 milliárd forintot meghaladó uniós támogatáshoz. Lasztovicza Jenő beszédében hangsúlyozta a kis- és közepes vállalkozásokhoz érkező pályázati források fontosságát, hiszen - ahogy fogalmazott - ezen fejlesztések, valamint az általuk generált humán erőforrás szükséglet eredményeképpen biztosak lehetünk abban, hogy ezekhez a cégekhez helyi munkaerőt alkalmaznak, javítva ezáltal a magyar emberek, és családok életkörülményeit, és nem utolsó sorban hozzájárulnak a helyi gazdaság erősödéséhez, fejődéséhez.
A köszöntőket követően Lasztovicza Jenő, a KDRFT tagja, a Veszprém Megyei Önkormányzat elnöke, Schwartz Béla, Ajka polgármestere, és Kókai Mátyás, a Kókai Tömítéstechnikai Kft. tulajdonosa közösen vágták át az elkészült beruházást jelképező nemzeti színű szalagot, majd ezt követően a vállalat első embere kalauzolásával a vendégek gyárlátogatás keretében megtekinthették az elkészült beruházást, valamint az ott folyó munkálatokba is bepillantást nyerhettek.

Összes hír 2009-től 2021-ig

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30