header1

A szőlő- és bortermelés, a borturizmus terén elért Veszprém megyei eredményeket, valamint a megye történelmi hagyományait figyelembe véve a Veszprém Megyei Kormányhivatal valamint a Veszprém Megyei Önkormányzat hagyományteremtő szándékkal 2011-ben alapította a „Veszprém Megye Bora” versenyt.

A kitüntető cím évenkénti odaítélésével kívánunk hozzájárulni az ágazat sikeresebb marketingmunkájához, megyénk borvidékein termelő borászatok széleskörű megismertetéséhez.

Azon termelők jelentkezhetnek a versenyre, akik megfelelnek az alábbiakban található követelményeknek. Célunk, hogy történelmi borvidékeink legkiválóbb borai közül kerüljenek ki az idei év nyertes borai.

Nevezési feltételek:

  • egy száraz fehérbor (2016-os vagy 2017-es évjárat) nevezési feltétel: min 500 palack (0,75l) tervezett felvásárlási ár: max. bruttó 2.000,- Ft

vagy

  •  egy száraz vörösbor (2016-os vagy 2017-es évjárat) nevezési feltétel: min 500 palack (0,75l) tervezett felvásárlási ár: max. bruttó 2.000,- Ft

Nevezési mennyiség: 2 db palack
A megmérettetésre csak Veszprém megye közigazgatási határain belül termelt, az adott borvidéken telepítésre engedélyezett szőlőfajtákból készült borral lehet nevezni.

Tudnivalók a cím odaítélésével kapcsolatban:

  •  A zsűri által kiválasztott borok elnyerik a „Veszprém Megye Bora” megnevezés használatának jogát, termelőik erről oklevelet kapnak.
  •  A „Veszprém Megye Bora” című versenyre a jelentkezési határidő: 2018. március 9.
  •  Kérjük, hogy a teljes körűen kitöltött nevezési lapot, valamint a 2 palack bort a jelzett időpontig a Megyeházára (8200 Veszprém, Megyeház tér 1.) eljuttatni szíveskedjen.
  •  Az eredményhirdetés 2018. áprilisban kerül megrendezésre.
  •  A díjazás részét képezi, továbbá a nyertes bor termelőjének igény szerinti mennyiségben biztosítandó, a Veszprém megye címerét és a „Veszprém Megye Bora 2018.” feliratot ábrázoló, arany érem formájú öntapadós matrica. A címet elnyert termelő a nyertes, kereskedelmi forgalomba hozott bor palackján helyezheti el a matricát.

A nevezés díjtalan!
Megtisztelő érdeklődését, nevezését köszönettel fogadjuk!
További információkkal kapcsolatban Széles Vivien Fanni, titkársági referens elérhető a 70/674-0306-es telefonszámon vagy a szeles.vivien(kukac)vpmegye.hu e-mail címen.

Veszprém, 2018. február 27.

NEVEZÉSI LAP

nevezesilap